Hotel Európa & Hungária Siófok Siófok bemutatkozása
A Hotel Európa Siófok város legszebb sétányán Petőfi sétányon, közvetlenül a Balaton partján helyezkedik el. A déli Balaton-part egyik legkellemesebb saját strandjával rendelkezik, mely sekély vizével kiválóan alkalmas kisgyermekes családok részére.
Az első este a választhatott ételek közül a töltött paprika csumával volt töltve, bár a felszolgálás vezetőhölgye előzékenyen kicserélte. Összességében az ellátás nívótlan és egysíkú volt a nyár ellenére, mely választékosabb ellátásra ad lehetőséget.
Itthon lényegesen választékosabban tudok étkezni, s ez különösen a zöldség gyümölcs ellátásra vonatkozik Nyáron disznósajtot tálalni minden reggel! ! hát ez kicsit furcsa! ! A leírásban szerepló szauna csak időlegesen volt bekapcsolva, a délelőtti órákban - erről nem tett említést a leírás! Csak a Balatonban nem lehetett csalódni, de az más városban is élvezhető lett volna. És Siófok, végképp nem értem mire számolt fel olyan magas idegenforgalmi adót, mert a város "látvány szolgáltatása" a 0-val egyenértékű.
Az Europa hotelban szerettünk volna szállást kapni,de sajnos csak a Hungáriában sikerült. Elég lepusztult állapotban van. Szerencsére az étkezés az Európa h-ban volt és ott nem volt probléma. Kárpótolt bennünket az idő,meleg volt és és élvezhették az unokák a Balatont. A szállás előnye a közvetlen vizpart,és a központhoz közeli elhelyezkedés. Tisztelettel Fazekasné
Sajnos az idő viharos volt, a fürdés sem a Balatonban, sem a medencében nem volt lehetséges. Érthetetlen, hogy szezonkezdésre a tekepálya nem készült el, jó időtöltés lett volna. A masszázs és a szauna kitűnő volt, szerencsére nem csak 11 óráig lehetett igénybe venni!
A vendégszoba ajtajának zárját addig kellene megjavíttatni, amíg a vendég nem foglalta el a szobát, mondjuk 10-14 óra között, és nem akkor mikor a vendég nincs a szobában mert éppen reggelizik, továbbá a 2 éjszakás vendégnél szerintem a takarítás sem szükséges, esetleg a portán ezt is megkérdezhetnék a vendégtől, hogy igényli-e. Ha az adatlapon ki van húzva a személykocsi, miért is kell 2000 Ft parkolási díjat fizetni? ? A recepciós válasza nem volt elfogadható, ezért elképzelhető, hogy a fogyasztóvédelemhez fordulok, mivel vonattal utaztunk oda-vissza az unokámmal. Jelen esetben nem ajánlom senkinek a hotelt, talán ha jó idő lett volna, másképpen alakul minden!
A szálloda elhelyezkedése kiváló, a Balaton és a part tiszta. A személyzet a recepción és a drink bárban sajnos nagyon tapasztalatlan, lassú és rugalmatlan volt. A szállodában az elviselhetetlen hőség miatt éjszaka nem lehetett aludni, amelyre mindenki panaszkodott. Kérésre sem adtak ventillátort, így a 12. emeleten borzasztó volt.
Kiválló a szálloda elhelyezkedése, gyönyörű a kilátás a hotelből, persze nem a mi szobánkból mert mi az első emeleten voltunk elszállásolva , gondolom a panorámásabb szobák a németeknek van fenntartva. A reggeli kiváló, a vacsora a lányomnak nem ízlett , de szerintem nem volt rossz.
Ha valamelyik étel véleletlenül elfogyott, fél percen belül jött az utánpótlás . A parton vannak napozó ágyak, napernyők a vendégek részére. Nagyon jó a massage is ami a szobaárban benne volt. Összességében nagyon jó volt a szálloda csak ajánlani tudom mindenkinek, persze kell hozzá a jó idő is amiből a mi esetünkben nem volt hiány.
Megérkezésünk után sarok szoba kilátás csak madárfészek és fák. Az egész szállodában 16 vendég. Kérhetnénk másik szobát hát megnézem. . . . igen de csak a második emeleten. A szálloda 12 emeletes a rákövetkező napokban vendég nem sok de hely magasabban nem volt. Büfévacsora helyett MENÜ VACSORA mondván kevesen vagyunk.
Nem ezért fizettem. Csak a felszolgáló hölgy mérhetetlen kedvessége marasztalt bennünket,ezúton szeretnénk megköszönni kedvességét. Egész Siófokon május 15-ig nem kell fizetni a parkolásért nekünk leszámláztak napi 2 ezer forintot közterületen. A koktélbár italválaszték felkészültsége 50 százalékos volt. Strandja tiszta és rendezett volt. Panoráma gyönyörű.
A hotel fekvése kiváló. Nagyon jó, hogy saját strandja van, így bármikor csak kilépünk a hotel ajtaján, máris a balatonban lubickolhattunk, vagy közvetlen az udvaron elhelyezkedő gyerek vagy felnőtt medencében. Az erkélyről kiváló a kilátás a környékre. Az étterme is kiváló! Étkezés közben csodálatos kilátás tárul elénk a balatonra!
Kávézni is a balaton partján nyugodtan lehet. Rengeteg választási lehetőség van az ételek és italok között! Bőséges az ellátás, vacsoránál süti és gyümölcs is rendelkezésre áll bármennyi mennyiségben! ! ! Nagyon finomak az ételek! A recepción nagyon kedvessek az ott dolgozók. Bármi kérdéssel nyugodtan fordulhatunk hozzájuk! Tisztasággal is minden rendben van. Napi szinten takarítják a szobát! Csavargás szempontjából nagyon szép és jó hely, nem tud unatkozni az ember, mert a sétány tele van programokkal, árusokkal, gyermek ugrálóvárakkal stb. . . . ! Mi gyermekkel voltunk és a lelkünkre kötötte hogy idén is csak oda menjünk! ! Minden kedves nyaralni vágyónak csak ajánlani tudom! Mi idén is ott nyaralunk!