A Béke Jóságos angyala emlékmű Siófok Siófok bemutatkozása
A szobrot Tyimofejevics Sztronszkij orosz szobrászművész készítette, mely a talapzattal együtt körülbelül 10 méter magasságú és egy aranyozott angyalt ábrázol galambbal a kezében, ami a béke, a barátság és az egyetértés nemzetközi jelképe. A szobrot a 2012-ben megrendezett Finnugor Népek VI. Világtalálkozójának tiszteletére avatták fel.
Régebben - de hisz ezt mindenki tudja, aki "nem mai gyerek" -, a balatoni mólók végén mindig egy un. "viharkosár" volt, egy oszlopon zsinóron le és fel huzigálható fonott piros gömb, ez jelezte a vízen tartózkodóknak a vihar közeledtét. Meg volt rakétázás is figyelmeztetésül. Ma már villogó fények vannak körbe a parton, meg persze internet is.
. . de mi került a viharkosár helyére? Siófokon például ez az arany angyal. A zavar meg az, hogy kézzel-lábbal kapálózik, tiltakozik egy konzervatív tudósréteg a finnugor származásunk ellen, mi inkább zsíros, csimbókos mongoloidok vagyunk, mondja a kor szava, ez az angyal meg éppen a finnugor népek találkozójának tiszteletére készült. Még nagyobb zavar, hogy éppen egy orosz szobrászművész alkotása, a béke angyala, szóval közben meg az oroszok most éppen. . . na, de félre zavar, itt repked az aranyangyal, kezében galamb, és hát legyen neki igaza, azt kívánom!
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 36 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.