A szobrot 1925-ben állították fel az I. világháborúban elesettek emlékére. Egy obelszik tetején lévő turulmadarat, valamint az alján egy katonát ábrázol, balján a magyar címerrel.
Jártában-keltében az ember minden városban, faluban világháborús emlékművekre akad, ha nem vigyáz. . . az ittjartam meg aranyosan, kedvesen le is írja előre, hogy mi is az, mit látunk itt. Szóval a víztorony előtt a főtéren. . . de mit jelent az, hogy a víztorony előtt? Hiszen kerek, hol van az eleje? Na, mindegy. . .
a víztorony mellett a sétatéren van egy ilyen, amiből kitör egy honvéd lent, és állítólag az oszlop tetején turul ül. . . én meg megesküdnék rá, hogy keselyű. de ki-ki döntse el maga! Itt a kép, aztán az ornitológusok majd olyan fajba teszik, amilyenbe akarják. . . (mondjuk a háborúhoz a keselyű jobban passzolna)
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 1 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.