A siófoki Millenium-Parkban egy elegáns aktszobrot is megcsodálhatunk, mely Martsa István alkotása. Neve onnan ered, hogy eredeti helyén egy szögletes formájú medencében állt és egy szökőkútból víz spriccelt a hátára.
Nos, hogy ez a "zuhanyzó nő" mennyre zuhanyzó nő, arról megoszlanak a véleményeim, lehet, hogy máshol, eredeti helyén inkább annak tűnt, most azt az impressziót kelti, hogy hátulról meglepték, és inkább bemenekül a bokorba. . . közben kissé meg is rongálódott, a kezén jól látszik, és van egy igazán fura tartozéka: valami ömlik ki a lábából hátrafelé, szóval, érdekes ez, gondolatokat ébreszt.
Amúgy egyáltalán nem csúnya akt, szépen térre való, pláne egy fürdővárosban, de közben meg támadt ez a szélsőségesen újprűd kor is a közszemléletben, ezért ehhez csatlakozott egy prüdérianövényből álló bokor, ami frontálisan szép lassan benövi, szemből már szinte nem is látható. Régi képeken még teljes pompájában tündököl, most ez van, amit leírtam. Az állomás előtti Millennium park dísze lenne, de lassan elnyeli a vegetáció.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 7 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.