A Siófok főterén található Sarlós Boldogasszony templomot 1739-ben építették barokk stílusban, melyet az 1900-as évek elején átépítettek neoromán stílusban. Neoklasszicista stációképeit Büky Béla készítette. Érdekesség, hogy a Balaton legnagyobb orgonája ebben a templomban található.
Valaha ez volt "a" templom a környéken. A család Balatonszabadiból sokszor elsétált Tisztviselőtelepre, ez félúton volt Siófok és Szabadi között, és ott vörösfenyőfák árnyában volt egy szabadtéri imahely, nem igazán templom, ahol rengeteg ember térdelt nyáron a tűleveleken isten szabad ege alatt.
Aztán ha nem volt itt mise, akkor jött a siófoki templom. A Fő tér és az állomás közötti rövidke távolságon található, és tegnap a legkellemesebb meglepetésemre nyitva is volt. Az utcáról zárva persze, de van egy kis táblácska, amiről rájöhetsz, hogy az udvarból oldalt nyitva van. Szívesen besétáltam, egy ember árválkodott a legutolsó padsorban, amúgy csend volt, balzsamosan hűvös és béke.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 16 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.