500 éves platán Söjtör

500 éves platán Söjtör500 éves platán Söjtör
500 éves platán Söjtör500 éves platán Söjtör
12 fotó

500 éves platán Söjtör bemutatkozása

A "söjtöri öreg platán" kb. 200 éves, magassága 38 m magas, törzskerülete 628 cm. A régi képek tanúsága szerint már az 1900 éves elején is öreg faként pompázott a Festetics kastély parkjában, ahol szívesen üldögéltek árnyékában a grófi kastély lakói. Többször megfordult itt Deák Ferenc és Vörösmarty Mihály is.

1 vendég értékelése alapján

100%
Érdekes
Kihagyható
Időpazarlás

1 vélemény
Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Láttad már a nyereményjátékunkat?Megnézem, nyerni szeretnék!
Willis Hotel Business & Wellness Zalaegerszeg - Évindító Szállásvadászat Zalaegerszegen
Willis Hotel Business & Wellness Zalaegerszeg
70.550 Ft / 2 fő / 2 éjtől reggelivel
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - Évindító Szállásvadászat Tapolcán
Hunguest Hotel Pelion Tapolca
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Évindító Szállásvadászat Hévízen
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz

500 éves platán Söjtör vélemények

Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 850 városban járt márFelfedező - 2655 helyen első értékelőNépszerű író - 318 hasznos szavazat11 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 52661 feltöltött kép
Kihagyhatatlan 2024. december 31.egyedül járt itt
Amikor néhány éve Söjtörön voltam, hogy megcsodáljam a haza bölcsének szülőházát, bevallom, még nem volt róla tudomásom, hogy egy ilyen famatuzsálem is kötődik ehhez a településhez. Azóta egy icipicit műveltebb vagy érdeklődőbb lettem, és csak előkerült a gondolat, hogy ezt a szégyenpírt is lemossam magamról, elmegyek és megnézem az óriásplatánt.
500 éves platán Söjtör - Külső kép500 éves platán Söjtör - Külső kép500 éves platán Söjtör - Külső kép500 éves platán Söjtör - Külső kép500 éves platán Söjtör - Külső kép500 éves platán Söjtör - Egyéb500 éves platán Söjtör - Egyéb500 éves platán Söjtör - Egyéb500 éves platán Söjtör - Külső kép500 éves platán Söjtör - Egyéb500 éves platán Söjtör - Egyéb500 éves platán Söjtör - Külső kép
Még több kép (9 db) >>
500 éves platán Söjtör a térképen