Kollégákkal jártunk erre, az egyikőjük ajánlotta a helyet. Ebédidőben érkeztünk, így adta magát a dolog, hogy megálljunk egy gyors ebédre. A kiszolgálás gyors, udvarias. A pultban sokféle gyorsan fogyasztható ételt láttunk, szépen elrendezve. Biztosan finomak is voltak, de mi inkább a melegkonyai kínálatból választottunk.
A kínálat sokrétű, mindenki találhat magának ételt. A megrendelt ételek hamar elkészültek, ízletesek voltak, a mennyiség is megfelelő volt. Az ebéddel hamar végeztünk. Mindannyian egyetértettünk abban, hogy jó helyet választottunk egy gyors ebédhez. Aki erre jár és megéhezik nyugodtan térjen be ide, innem nem fog éhesen távozni!
Kamionosok és a Városi emberek igazán kedvelt helye. Negatívumnak számít viszont hogy a Nehéz tehergépjárműveknek nem nagyon van Parkoló. Csak a Vendéglő előtt tud félrehúzódni max 2. db a patkára. Hát nem éppen Praktikus. De menjünk beljebb. . . . bent egy igazi Kurta érzés csap állon egy kis Vendéglővel keverve.
A pultban a kiszolgálás gyors, pontos, kedves. Sürögnek forognak. Nem nagyon kell sokat várni. Ha a pultból kérsz kész ételeket szendvicseket (fantasztikusak azok, is. Eredetiek bőségesek) ha az étlapról, szerintem mindenki igényét kielégítik. Aki szereti a Kocsma hangulatot annak csak ajánlani tudom. Az árak nagyon barátiak az adagok akkorák, hogy van amikor 2x kell nekifutni. Le a kalappal!
A solti Kurta Kocsma nagyon jó helyen van. Akárhányszor keresztül autózunk Solton - és ez elég sokszor előfordul,bármelyik nagymamához is utazzunk,v agy a férjem kamionnal - biztosan mindig megállunk. Sietősebb utakon elmaradhatatlan valamelyik szendvics - mindegyik friss,remek ízkombinációkkal,úgymint sonkás-tükörtojásos, Kurta-burger,vagy a személyes kedvencem a frissen sült rántott-húsos.
Bármilyen meglepő,a legnagyobb sláger itt a zsíros kenyér lilahagymával,friss,puha kenyérből,kérhető kétféle zsírral is,hagyományos és "piros". A férjem szereti a nagy alakú fasírtjukat,friss,puha kenyérrel,azért szívesen megáll még a kamionnal is - már ha van parkolóhely,hiszen a Kurta kocsma kedvelt megállója a nagy autóval érkező kollégáknak is. Személygépkocsik parkolására az udvarban is lehetőség van,tavasztól-őszig kellemesen lehet enni-inni a teraszon is,sőt,most éppen bővítenek-építkeznek,kíváncsian várom,hogy mi készül. Ha nem sietünk,akkor érdemes a melegkonyhát is kipróbálni,a férjem nagyon szereti a különböző pörköltjeiket,mi a frissen sülteket,minden adag bőséges,valóban frissen sült,jól lehet lakni vele,mindezt úgy,hogy a pénztárcánkat nem terheljük meg túlságosan. Egyszóval igazán ajánlom az átutazóknak,hogy 1x ne sajnálják az idejüket és álljanak meg a Kurta kocsmánál Solton! Dohányosoknak külön jó hír,hogy dohányboltot is üzemeltetnek.