Jó 2015. júniusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2015. szeptember 21.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Kunsági borvidéket méltatlanul szólják le sokan, azzal, hogy „áh, itt csak homoki borok teremnek”. Nagymarosi András geológusprofesszor írta az egyik Borkalauzban hogy a Kunság adottságait tekintve akár Bordeaux-val is összehasonlítható. Mert nemcsak homok van itt s homokon is lehet jó bort termelni. A Lantos borászat kevésbé ismert, mint Az Év borásza” titulust is elnyerő Frittman Jánosé vagy ugyanezt a címet elnyerő Gálné Dignisz Éváé, vagy a fővárosba sokfelé jóféle partibort szállító Fontéké. Ami nem jelenti azt, hogy boraik ne lennének izgalmasak. A reduktívak szépen hozzák a technológia előnyeit, a fahordósakban nemcsak fát lehet érezni, hanem tartalmat, komplexitást is. A nemrégiben megnyitották az új kóstolótermet is, s akár online is be lehet jelentkezni borkóstolóra. Lantosék ambíciózus borászatnak számítanak, 20 hektáron gazdálkodva egyre jobb eredményeket érnek el. Jó volt ellátogatni hozzájuk, ajánljuk a pincészetet másoknak is.