Solymár központjában, a templom mögött található bájos, hangulatos, kifejezetten hívogató kávézó és cukrászda, amelyet egy régi parasztházból alakítottak át. Átellenben sikerült leparkolni teljesen szabályosan, kiépített parkolóban (ingyenes). A kávézónak csinos kis terasza van, körülötte zöld bokrok és füvesítés.
Nagyon rendezett, takaros a porta. A fagylaltos pultot, talán a helyhiány miatt a kinti teraszra telepítették, de bent a pultnál kell rendelni és fizetni. Fagylaltból kínálnak nagy és kis gombócot is, 400, ill. 300 Ft-ért. Sajnos a kávé és a sütemények is csalódást okoztak, pedig azt gondoltam, csont nélküli 5 pontos hely lesz. Hát ez van, néha én is tévedhetek. . . A kávé középszerű, zaccos utóízű, sem az eszpresszó, sem a cappuccino nem volt meggyőző és ehhez képest olcsónak sem mondanám. Az eszpresszó 440 Ft, a cappuccino 480 Ft volt. Kb. 6-7 féle sütemény, tortaszelet volt csak, annyira nem hozott lázba egyik sem, és drágának találtam a csaknem 1000 Ft-os szeletárakat (csokoládés diótorta, erdei gyümölcsös sajttorta, mandulatorta). Moszkauert vettünk a kávék mellé, amelyet kimérve árusítottak, 2 db 680 Ft-ba került. Meglepődtünk, hogy a benti rész mennyire kicsi volt, csak 4 asztal, de mindegyiket elfoglalták, mire végeztünk a rendeléssel. Sajnálom, hogy nem ütötte meg az 5 pontot a hely, mert kívülről nagyon tetszett. De szerintem javítható, fejleszthető.