Emlékkő a solymári svábok betelepedésének 300. évfordulójára Solymár
Emlékkő a solymári svábok betelepedésének 300. évfordulójára Solymár
1 értékelés
Emlékkő a solymári svábok betelepedésének 300. évfordulójára Solymár bemutatkozása
Az emlékkövet a solymári svábok betelepedésének 300. évfordulójára Puck Jánosné tervezte, melyben segítségére volt Puck Melinda. 2010. június 20-án állították fel a szobrot.
Az egyik kedvenc témám, amiért kirándulni szoktam, hazánk népének sokszínűsége. Közülük is az egyik legszerethetőbb, de az egyik legrosszabb bánásmódban részesülő csoport a svábok, és mivel Budapesten élek, bizony a környéki falvak tele vannak a svábok ki-. meg betelepítési emlékeivel.
Solymáron is akad mindkettőből, ez a kő jelzi, mutatja a 300 évvel ezelőtti ideérkezést, eredetileg, régi képek alapján sokkal színesebb volt, és az egyik kedvencem az Ulmer Schachtel is szerepel a domborművön, a kövön eredetileg szép sárgára volt festve, mára megkopott. Ez az a hajó(típus), de inkább tutaj, ami Ulmból, ahonnan már hajózható a Duna, idehozta egykor a sváb családokat. Sok ilyen emlékünk van, fedezzük fel, ismerjük meg őket!