A Keresztelő Szent János kápolna a Szent Margit kápolna mögött áll. A kápolna előtt egy emlékpark őrzi egy villám sújtotta, több száz évesre tehető idős hársfa emlékét.
Valójában ötletem sincs, miért építettek egy templom-méretű kápolna mögé-mellé pár méterrel egy másik kicsit, egy teljesen más jellegű szentnek. Régen állítólag ez állt rajta, hogy fogadásból építették. Gondolom, ez inkább azt jelenti, hogy fogadalomból. Amúgy tulajdonképpen tetőt ad három festménynek.
Ennek nyilván van valami jelentősége, az emberek szívesen néznek egy halott embert az anyja karjaiban, meg a levágott fejet egy tálon. De a kis kápolna szép helyen áll, alattunk a Dunántúl teljes kinyílt ragyogásban.