Még nincs helyezése városi Egyéb látványosság közül
A Somogyvámoson határában, a gabonatáblák közül kiemelkedő templomrom régészeti kutatások alapján valamikor a XII. században épülhetett, eredetileg román stílusban. A történelem zivataros századai nem kímélték az építményt, azonban látványosan vastag falai sejtetik, hogy a korábban köré épített falu oltalmaként szolgálhatott.
A templom egy rövid sétával megközelíthető, körbesétálható, azonban a fennmaradt torony része nem látogatható.
Kihagyhatatlan 2022. szeptember 17.egyedül járt itt
Ez egy egészen különleges, impozáns rom, csodálom, hogy csak ilyen kevesen voltunk rá kíváncsiak. Ott magasodik tényleg a semmi közepén, abszolút pusztatorony, és egész jól megközelíthető. Gondolom, sokan járunk a Krisna-völgybe kirándulgatni, onnan már tényleg csak egy nagyobb ugrás. A korai gótikus templom kb.
800 éve épült, itt áll, mint egy nagy felkiáltójel, maga a történelem! Mi okunk volna rá, hogy ne nézzük meg? Egyébként nagyon sok ilyen elpusztult falunk van, amelyekből csak a templom romjai élték át a századok pusztítását.