Érdekes
2022. szeptemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. szeptember 17.Ajánlom a helyet másoknak is!
Ez a László nevű király úgy tett pecsétet a magyarságot és a magyar hitet védő egykori pogány vezér birtokára, hogy Franciaországból hozatott ide élősködőket. Érdekes dolgok ezek a nemzetközi szerzetesrendek, valahol túlszaporodik a kártevő, akkor elvisznek belőle egy-egy adagot más országokba is, hogy, mint invazív faj(ta), ott szaporodjanak tovább. Pedig hát hogyan szaporodik, ha egyszer cölibátus. De mégis.,.. szóval, ez a László, hogy nagy szent legyen, ideültetett egy Szent Egyed monostort, és ennek emlékhelye látogatható most a javából. Erre voltak számolatlanul európai milliárdok, Koppányra nem. A Nemzeti Emlékhely, egy pazar látogatóközpontból, és a tőle kb. kilométerre lévő monostorromól, kilátóból áll. Térben nagy a távolság, át lehet sétálni, de autóval is átközlekedhető, csak vissza kell menni az országúton a faluba és ott megkeresni. A látogatóközpont egy nagy kőtárat is rejt, az bejárható, de önmagában nem elég érdekes, hogy csak ezért eljöjjön ide valaki, bár monumentális és korszerű építmény. Viszont a kolostorrom és a mellé épített kilátó, ha elfáradsz oda is, sokkal mutatósabb egy portéka. Ott pózol maga Szent László is egy méretes alabárddal, ki tudja, neki ez az ajtónálló-figura lett talán az avatárja. Érdemes besétálni a területet, a romokat körbe, szépen rehabilitálva vannak, kiállításkészen, fel is lehet mászni a kilátóba, onnan sokkal profibb képeket csinálhatsz, azaz majdnem fölészállhatsz, mint egy drón. Ajánlom is a terület és a környék megtekintését mindenkinek! Okosan kövesd népük és hazánk történelmét! Az egykorit is, a mait is.
Fényképek (29)
Még több kép (19 db)
Szent László Nemzeti Emlékhely további értékelései
2022.06.30a párjával
Több, mint 20 évvel ezelőtt jártunk itt, így kíváncsiak voltunk, hogy mi változott. Hát nagyon sok és jó irányba. Felépült a látogatóközpont és a Szent László sétaút is. Mindent tüzetesen végig néztünk, jó volt látni, hogy méltó módon kezelik az emlékhelyet.!
2018.11.18barátokkal
Teljesen véletlen találtam egy ajánlást erről a helyről. Méltánytalanul nincs híre, pedig nagyon jó program mindenkinek. Könnyű odatalálni, jól ki van táblázva. Az emlékhely látogatóközpontból, a romkertből és a kilátóból áll. Nagy tér, bőven van hely mindennek, nincs semmi sem összezsúfolva....
H55 Balatonlelle Apartmanházak
440.000 Ft / 2 fő / 2 éjtől ellátás nélkül