Persze, ha az ember a Nagybukót meglátogatja Tiszakóródon, adja magát, hogy a Kisbukóhoz is elmenj Sonkádon. Amúgy vicces fiú ez a GPS. Szépen kirajzolta, hogy a kisbukóhoz úgy kell menni, hogy kimész a településről messze, végig a parton, aztán a kis hídon befordulsz és visszajössz a töltés mentén egy kilométert, aztán ott van.
Jó, de a túlpart nem autózható. Hát letettem, azán besétáltam azt a távolságot a töltés taraján. Gyönyörű, bár hűvös verőfényben, tiszta, nyitott lélekkel. Azután ott kiderült, hogy tök felesleges volt egész kerülgetés, a bukógát kiszáradt, mint a napon felejtett medúza, szóval száraz lábbal átsétálható oda meg vissza, mindegy, melyik oldalról. Így aztán visszaballagtam és megnéztem a vízhiányt a másik oldalról is, bejártam, amit be lehetett, hát körülbelül így néz ki most az egész műszaki létesítmény, mint amit láttok. De jó itt egyedül sétálgatni, ember nem zavar sokkilométeres körzetben.
Kihagyhatatlan 2023. április 22.a párjával járt itt
Tiszakóródnál van a Túr-bukógát ott már jártunk, így a "kistestvérét" se hagyhattuk ki. Sonkád község határában található. Itt is találunk campinget, nyári tábort. A víz illata, csillogása, habzása megkapó látvány.