Az, hogy a lucskos káposzta is hideg volt hagyján, a tetejére apró kockára vágott csülökbőr darabkák. . . , összesen 14 kockácska, hagyján de hogy a szakács nem látta a tányér közepén éktelenkedő egész, gusztustalan főtt fokhagymát,. . . hát ahhoz minimum látássérültnek kell lenni, vagy rosszindulatú amatőrnek. Na és akkor a másik főétel: rakott karfiol. Ez az étel itt szó szerint értelmezendő, vagyis a karfiolt a fedőleveleikkel együtt (! ) szecskázták az ételbe, de a zöld levelek többsége ügyes volt, mert megúszta az aprítást, így egészbe került a "rakásba" ! Végül, de nem utolsó sorban jött a "c" menü: bazsalikomos pulykamell csőbe-sütve, főtt-sült burgonyával. . . Nos a hús rendben volt (leszámítva, hogy hidegen hozták ki- lehet, hogy hideg sültnek szánták? ) na, de a burgonya ! az már valami volt! ! ! Hogy ezt hogy sikerült főzés és sütés után is ilyen gumis, kemény ehetetlen csúzli lövedékké edzeni, örök titok marad ! Az már csak vidított a kedvünkön, hogy amikor sót kértem, a megszólított pincér (hölgy) alig negyed óra múlva, valószínű a hosszú idő eltelte miatt, elfelejtette, hogy ki kérte a sót, hát kedvesen odavitte a tőlünk kicsit messzebb lévő asztalhoz :-) ! Így maradt a "B"-terv, megkértem egy ifjú titánt, hogy mielőtt teljesen befejezzük az ebédet, érjen vissza egy kis sóval. Sikerült! Hát kérem! Én tudomásul veszem, hogy 1000 Ft körüli áron nem lehet nagy lakomát "rittyenteni"! . . . na,de azért talán ennél még csodák nélkül is többet, de leginkább ehetőbbet lehet produkálni! Az pedig hab a tortán ( azt nem ettünk! :-) ) hogy ez a vendéglátó egység a város vendéglátó szakképzőjének gyakorlati oktató helye! Bravó ! ! ! !
Royal Bisztró – Széchenyi Étterem és Kávézó válasza
Tisztelt Vendégünk! Sajnos Sopronban és Nyugat-Magyarországon nehéz a helyzete a vendéglátó egységeknek, lényegében szinte mindenki Ausztriában dolgozik jelenleg. A napi menüt jövő héttel megszüntetjük, hogy ne legyen ilyen érdemtelen helyzet. A fő tevékenységünket (reggeli és félpanzió) a kollégák kiváló felével továbbra is igyekszünk magas színvonalon nyújtani.
Üdvözlettel:
Szilágyi Pál
2016. október 18., Royal Bisztró – Széchenyi Étterem és Kávézó, tulajdonos