Kiváló 2019. júliusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2019. július 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Kitűnő hangulatos hely,ahol udvarias kiszolgálással, finom ételekkel fogadják a vendégeket. Igazi poncichter ételek is vannak. Magam babtercet ettem, ami egy érdekes és izgalmas helyi specialitás, leginkább a gánicához hasonlatos. Lisztből, libazsírból zöldségalapban főzött babból, meg egy kis sóból áll. . A lényeg a liszt pirítása, amelyet száraz serpenyőben, csipetnyi sóval és sok-sok figyelemmel kell végezni. A barnuló lisztet többször átszitálják, hogy a hevítéskor keletkező csomóktól megszabadítsák. Folymatosan kevergetik, és amikor már egyenletesen aranybarna színű, jön a libazsír, gazdagon. Egy kicsit együtt pirítják, majd a krémes masszát fellazítják a bab főzőlevével,majd belekerül a bab is. Még néhány rottyantás, és kész a babsterc.
A főpincér, ha jól olvastam szíve fölé kiírva a nevét: Schönberger úr-mintha a múltból maradt volna itt, igazi felszolgáló,aki a vendég kegyét keresi,de nem tolakodóan.
A borlap impozáns, harminc minőségi magyar bort kínálnak decire, mai viszonyok között kedvezőnek mondható áron, ezek fele soproni tétel. Palackban kétszer ennyit tartanak, ezek között megjelenik néhány import nedű is. A saját címkés kékfrankosukat a Weninger pincészet készíti. A töményitalok...
Sopron központjához közel, de mégis kicsit eldugott helyen bújik meg az étterem. Amikor a városban járunk, egyértelműen ide megyünk vacsorázni a szüleimmel. Manírmentes, klasszikusnak mondható hely, ami őrzi a város ezen részére egyébként is jellemző poncichter jegyeket. Bár látszólag hagyományos...
Évek óta nem jártunk az Erhardt étteremben, idén azonban a hagyományos liba-napi vacsoránk elköltéséhez rájuk esett a választás. Az alkalomra ajánlott menüsoruk mellett az étlapjukon is csupa ízletes, különleges fogás szerepelt. Végül a libamenükből választottunk, illetve előételként...