Átlagos 2016. októberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2017. szeptember 12.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
A Generális jól ismert étterem Sopron főterén, a Tűztorony szomszédságában egy szép régi épület földszintjén. Népszerűségét nem a kiemelkedő konyhának, hanem sokkal inkább a központi lokációnak köszönheti. Sok külföldi vendég keresi fel őket. Szép időben a teraszt javaslom, mi is ott ültünk le. Az étlap könyv vastagságú, retró külsejű a piros műbőr kötéssel és a cserélhető nejlonlapokkal. Barátaink pizzát ettek, mi gulyáslevest (csészében 650 Ft), paradicsomos-olívás bruschettát (850 Ft), sült kacsacombot párolt lilakáposztával, tepsis burgonyával (1850 Ft). Az áfonyaszörp kellemes volt, de meglehetősen drága (4 dl, 800 Ft). Kipróbáltunk egy mentás gyógyteát is (500 Ft). A kacsacomb előre el volt készítve, csak rámelegítettek, nem volt ropogós a bőre, a hús száraz volt. A bruschetta 4 szelet bolti gagyi toast kenyérre volt felpakolva, ezt betiltanám minden étteremben! A gulyás leve karakteres, paprikás volt, de a marhahús rágós, öreg, nem jó minőségű. A 3 szívecske az ételre inkább jóindulat és felfelé kerekítés. A kiszolgálás érdektelen és vontatott. Sokat kellett várni az ételekre. Kötelező szervizdíj nincs.
A kaja elfogadható, a pincérek készségesek voltak. A végén elvitték a tányérokat, nem kérdezték, kérünk-e desszertet és kb 25 percig nem láttam, mivel egy kb 10 fős osztrák társaság kitalálta, hogy külön fizetnek. Kabátban mentem kifele már, amikor utánam szót, hogy mit teszek.. Ez mindent...
Családommal érkeztem a helyre, a diplomaosztómat ünnepeltük itt. Először fura volt, hogy ebédidőben kevesen voltunk az étteremben, de aztán utánunk szállingóztak is még be. Őszintén elmondva először nem volt szimpatikus a hely, de itt érvényesül, hogy az első benyomás nem mindig jó! :) Nagyon rég...