Jó 2016. szeptemberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2016. október 2.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Hatalmas felhőszakadás közepette futottunk be a Harrer belvárosi cukrászdájába, amely a Várkerület egyik belső udvarában található. 2 hölgy szolgálta ki a vendégeket, akik érkezésünkkor a kapuban várták a vendégeket. Szabadkozva mondták, olyan sokan jártak ma náluk, hogy a süteményes pultjukat teljesen lefosztották. Azért így is akadt miből választani, bár a legtöbb süteményből csak 2-3 darab volt már. A süteményeken, tortaszeleteken kívül grammra kimért csokoládé bonbonokat is lehet kapni, ezek is nagyon finomak. Fagylaltból 8 féle ízt tartottak, köztük kedvencemet, a mangót. A desszertpultból egy csokoládélappal borított málnás tortaszeletet választottam, amelynek az a különlegessége, hogy a belseje folyékony (ha jól emlékszem, teljesen más ízvilágban, de az egyik évi kajszibarackos országtortának is hasonló volt a koncepciója). A finom kávé mellé szív alakú kekszet szervíroznak. A cukrászda dekorációjának különlegessége, hogy a tartóoszlopok úgy lettek csokoládébarna színnel megfestve, mintha éppen lefolyna róluk a csokikrém. A másik, nagy Harrerrel összehasonlítva a kiszolgálás minősége, kedvessége között ég és föld a különbség a belvárosi javára.
Soproni sétám során meglátogattam a híres Harrer cukrászdát, sajnos igen szerény választékkal és magas árakkal találkoztam, így most nem fogyasztottam semmit. Legközelebb is benézek, hátha nagyobb lesz a választék.
3 Gesztenyepüré, 1 mignon közel 5 e Ft. A mignon elment, de a gesztenyepüré ízetlen, a tejszínhab már összerogyott amikor kihozták. Vicc, hogy a pultnál kell rendelni, a felszolgálók papircetikkel szaladgalnak.
Bevallom őszintén, arra számítottam, hogy a Harrerben, mely egység fontosnak tartja (tartotta? – idén nem voltam kint, tavaly nem tudom eljöttek-e, de több ízben találkoztam velük a rendezvényen), hogy jelen legyen a Budai Gourmet fesztiválon, új hullámos desszertcsodák várnak. Hát nem....