Nem szereztem különösebben mélyebb ismeretet a pékségről, csak annyit amennyit egy fagyizóról szokás. Régen látott ismerősömmel futottunk össze a soproni vasútállomás előtt, volt fél órája ránk, többszöri telefonálgatás után össze is futottunk, éppen itt, a fagylaltozó előtt. Mi legyen, meleg van, együnk fagylaltot!
A hölgy ki-be járt a fagyis ablak és pékség pultja között, ránk is sor került. 300 forint egy gombóc. Inkább pohárban kértem. Két ízre emlékszem, az áfonyának tényleg volt gyümölcsös, áfonyás íze, a citromnak meg abszolút semmi, egy fehér krém, se savagyú, se édes, hanem valami hideg. Ezért a fagylaltért ne tegyél külön egy lépést se, csak ha itt állsz éppen, akkor foglald el vele magad. A hely előtt vannak a téren székek és asztalok, ode le is lehet ülni.