Az Előkapunál található kis pékség, nagyon hangulatos környezetben, a Várfal mentén, ahol a Tűztorony felé lehet besétálni. Reggel már 7 órától nyitva tartanak, viszont délután viszonylag korán, 5-kor zárnak, de a zárás előtt nem sokkal már nem is igazán érdemes menni, mert addigra nagyon lefogyott a kínálat.
Mivel szállásunkról errefelé vezetett az út a belváros felé, másnap is útba tudtuk ejteni. Kedves kiszolgálás, többféle francia péksütemény, baguette, croissant, valamint jóféle szendvicsek (mini bagettben, sonkás, sajtos, zöldségekkel).
A Cocos Royal Croissant nevű helyre azért mentünk be, mert az újhullámos pékségek hangulatát árasztotta a cégtábla. Nem is csalódtunk. Kértünk egy croissant meg egy kávét, mindkettő remek volt. A kiszolgálás kedves, a pultos hölgy kellemesen elbeszélgetett a mellettünk levő asztalnál ülő törzsvendéggel, óhatatlanul is fültanúi voltunk a köztük zajló „small talk”-nak, de nem zavart egyáltalán, sőt. Jó kis hely ez, ajánljuk másoknak is!