Visszanéztem, hogy ezt a remek helyet csak én értékeltem eddig, most még gyarapítom ezeket az értékeléseket egy újabbal. Merthogy idén márciusban megejtett soproni gasztrotúrám alkalmával is útba ejtettem ezt a pazar helyet, a kiszolgálás továbbra is kifogástalan, a beltér nem sokat változott négy év alatt, a kínálat sem, az továbbra is kiemelkedő.
Most néztem, hogy a Zachar Chardonnayt 2019-ben is megrendeltem, csak akkor a 2017-es, most meg a 2020-as évjáratot. Ismét remek élmény volt a hely, remélem a következő látogatásig nem telik el megint ennyi idő.
A Tastevino kiváló élményem volt két esztendővel ezelőtt, akkor anyámmal gasztroturnéztam e gyönyörű városban, most öcsémmel. Új helyeket kerestem alapból, de a Tastevinot újra megnéztük, mert itt kiváló borokat lehet kóstolni. Ami a múltkor elmaradt, mivel volánnál ültem. Velünk tartott egyik vendéglátónk is.
Kitűnő borokat kóstoltunk, többek között Luka Enikőtől, Weiningertől, Ráspitól, a Zachár pincétől és a Tóth és fiai családi pincétől (Somló). Ittunk ezen kívül Arran whiskeyt, amit tokaji hordókban érlelnek. A hely hangulatát a rengeteg bor adja, a kiszolgálás kiváló. Pazar élmény volt ezúttal is.
A Taste Vino Sopron központjában egy színvonalas borozó-borszaküzlet. A tulajdonos kommunikatív, kedves, a választék impozáns. A borok mellé adnak étkeket is. Sajnos nem volt már étvágyunk, mert több helyen sikerült hatékonyan elverjük, így aztán egy csokoládét vettünk, Luka Enikő kiváló soproni borász hölgy kékfrankosával készült Harrer csokoládét.
Nem volt olcsó. A csomagoláson az szerepel, hogy 60 gramm, 1600 ft. De hát a kézműves csokoládék mindenütt drágák, ha nem is ennyire. Jó lenne egyszer beülni ide borozni, ami ezúttal azért maradt el, mert épp volánnál ültem társam, pedig nem kívánt több alkoholt.