1893-ban épült a város szívében, a történelmi belvárostól néhány lépésre Sopron legrégebbi szállodája, a Pannonia Hotel. A klasszicista stílus remekeként régi fényében pompázó hotel a történelmi múltat és a hagyományokat modern komforttal kapcsolja össze - 79 egyedileg kialakított szobával és nemzetközi színvonalú szolgáltatásokkal várja vendégeit.
Sokszor látogattunk el ebben a csodálatos Soproni szállodában. férjemmel gyerekeimmel é a kis Unokámmal. A szobákkal nagyon meg voltunk elégedve,tiszta és kényelmes volt. A velnes részleg kellemes időtöltést jelentett számunkra. A személyzet figyelmes és kedves volt Az étteremben finom ételeket kaptunk minden igényüket igyekeztek teljesíteni. Vissza vágyunk mindég.
Korábban jártunk már a hotelben, azóta felújították, és most úgy tapasztaltuk, hogy sikerült feltámasztani az épület régi patináját és a wellness rész is sokkal jobb lett. A szobával is elégedettek voltunk, az ágy kifejezetten kényelmes volt. . A szálloda, elhelyezkedés szempontjából szerencsés, mivel a belvárosban van, így sok minden karnyújtásnyira található.
A reggelivel és a vacsorával is nagyon elégedettek voltunk. Érdemes regisztrálni a törzsvendég programra, mert azonnal 5 % kedvezményt kapunk, mely kedvezmény, bizonyos számú ott töltött éjszakák elérésével tovább növekedik.
A szoba szörnyű volt, takarítás sehol, pókhálók, por a szekrények, ágy alatt. A berendezés szintén szörnyű, több százéves, nyikorgó ágy. A hálószobán nincs ablak. A wellness rend kívül gyenge a vacsora választéka siralmas, de drága. A mélygarázs tapasztalt vezetőt igényel. A reggeli finom és bőséges volt.
Nagyon jó az elhelyezkedése, a város központjában található. A gépkocsi parkolásért az udvarban külön fizetni kellett, vannak szállodák, ahol nem kérnek a vendégtől pénzt a parkolásért. Szép belső terek, kényelmes szobák jellemzik ezt a régi szállodát. A vendég teljes kényelmét kielégíti.
Gyönyörű szálloda az Óvárosban. Nyáron is voltunk Sopronban, de akkor a Lővéreken volt a szállásunk. Most egy nagyon kedvező ajánlatot kapva választottuk ezt a szállodát és nem csalódtunk. Minden nagyon jó volt. A szoba nagy volt, az ágy kényelmes, a fürdőszoba tiszta. Mi csak reggelit kértünk, de bőséges volt, mindenki találhatott kedvére valót. A wellnesst is igénybe vettük, kellemes volt.
Nagyon szuper hotel kiváló elhelyezkedéssel az Óváros szívében. Nemrég értünk vissza, de biztosan ajánlani fogom ismerősöknek. Sikerült egy jó kis akció keretében félpanzióval foglalni egy szobát. Oda érésünkkor közölték, hogy a standard szoba helyett tudnak adni egy superior szobát, a kevés vendégre hivatkozva (persze ingyen).
Az ételek is finomak voltak, bár két este érezni lehetett az ételeken, hogy a szakács szerelmes :) A személyzet nagyon kedves, segítőkész. Szuper szálloda!
Évekkel ezelőtt voltunk a Pannoniában. Azóta lényegében minden téren fejlődött. Nem mondjuk, hogy nincs még mit fejleszteni, de látható, hogy évről-évre jelentős összegeket költenek a belvárosi szállodára. A legtöbb szálloda ahol járunk inkább lefelé csúszik, ez inkább felfelé emelkedik.
Március elején voltunk a Önöknél. Mivel a találkozás különleges (minden évben egyszer történik), ezért szerettem volna, megadni a módját, főleg, hogy most az egyszer én vagyis a hölgy szervezte meg és meglepetés volt. Bármi furcsa is, de a konkurens szálloda érdekeltségéhez tartozó ember ajánlotta azért, mert náluk nincs wellness részleg.
A Recepción a hölgyek nagyon segítőkészek, a pincérek udvariasak, főleg az egyikük, mert amellett, hogy szolgálatkész, még arra is figyelt, hogy ne tűnjön hivatalosnak. Nagyon tetszett az enteriőr. Tán a wellness részlegben jó volna egy merülőmedence, és letisztázni, hogy ez most textiles, vagy meztelen hely-e? Felettébb kellemes két napunk volt. Még az is megfordult a fejünkben, hogy jövőre, veled, ugyanitt!
Karácsonykor jártunk itt, egy családi apartmanban. Kedveltük, hogy a szállodák nagy többségével ellentétben itt találtunk családi szobát (lakosztályt), amely még árban is elfogadható volt. A hotelt talán az jellemzi legjobban, hogy még kopottságában is szép. . .
(mi más is lehetne: szép kancsónak szép a cserepe) Sajnos, erőteljes felújításra szorul és ha hozzáértő kezekbe kerülne, az egyik legszebb szálloda lehetne a nyugati országrészben. Az ágyak prímák voltak, kényelmes matracokkal, damaszt ágyneművel. A szobák majdnem túl melegre fűtöttek, azonban az étteremben vastag ruhába érdemes menni, mert nem sikerült kifűteni. Ez karácsonykor nem volt éppen jóleső. A medence vize hideg volt, de a jakuzzi hőmérséklete ezt ellensúlyozta. A személyzet szinte észrevétlen. Talán túlságosan is. Összességében mégis ajánlom! Nagy előny még, hogy a város szívében van.
Lassan mondhatom évek óta járunk ide. Kisebb, nagyobb családi létszámmal. Az éttermük szenzációs, a szakács bármilyen kérést teljesít saját tapasztalat, mivel bizonyos dolgokat nem tudok elfogyasztani, ezért külön menüvel örvendeztet meg pl. szilveszterkor.
A svédasztalos vacsorában mindig van választék bőséggel azoknak, akik a "lével" ellátott húsos ételeket szeretik, akik a rántott dolgokért rajonganak, akik a halat szeretik, akik vegetáriánus ételt kívánnak és két féle leves. Aki ebből nem tud választani, az még mindig nyugodtan keresheti a szakácsot. A személyzet nagyon kedves, készséges, segítőkész. Volt már egy-két faramuci gondunk, de mindig mosolyogva oldották meg problémáinkat. Figyelnek a vendégekre. Nyomon követik a visszatérő vendégeket, és régi kedves ismerősként üdvözlik. A felszereltségről és szolgáltatásról csak annyit, hogy családi szobát foglaltunk, ahol csak az egyik szobában volt TV, jeleztük szeretnénk a másikban is, még aznap elhelyezték. Ha negatívumot kellene írnom, akkor a lift túl lassan közlekedik, de ezzel szerintem minden "bosszankodásom" leírtam. Mindenkinek bátran merem ajánlani, ha kikapcsolódásra, kényelemre, pihenésre, kellő figyelemre és szolgáltatásra vágyik. Sopron hangulatához és turisztikai értékeihez méltó hotelt fog megismerni. Kovács Zsolt