Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet - Balfi Gyógyfürdőkórház Sopron
3 értékelés
Kiváncsi voltam a balfi gyógyfürdőre, ezért nemrégiben felkerestem. De sajnos, mint külsős vendéget nem tudtak fogadni, csak beutalóval lehet menni. De ha már ott voltam csináltam néhány képet kívülről.
A Balfi gyógyvíz jó hatású, amiről sok pozitívat lehet hallani. Ennek megfelelően fejlettebb, modernebb fürdőt képzeltem el. Sajnos csak egy kis medence van, nem lehet úszni benne, mégis kötelező ahol kötelező a fürdősapka. Érthetetlen, mert csak ülnek az emberek, a fejüket vízbe nem teszik.
Sokféle gyógyfürdőben járva, sehol nem kellett fürdősapka, felesleges, és bosszantó. Jó lenne ha külső medence lenne, de helyhiány miatt ez elképzelhetetlen. Az úszómedencéből ki lehet menni a napozóteraszra, ez jó. Csak néhány napozóágy van, amit mindenki magának cipel ki reggel! ! Akinek nem jutott, az a földre fekhet. Volt még több ágy az úszómedence mellett elkülönítve, de azt nem teszik ki, hogy kicipeljük magunknak, pedig lenne rá igény. Az úszómester is kitehetné reggel, mire a vendégek, illetve a betegek /akik amúgy is mozgásrehabilitáción vannak, sokféle betegséggel/érkeznek, de itt ez nem így van. Csalódás volt összeségében. Valóban csak a gyógyvíz hatása kiváló! ! !
Soproni pihenésünk idején eljöttünk a balfi gyógyvizet kipróbálni. A szép ősfás parkban levő fürdő nevéből is adódóan a kórház közönség részére is megnyitott részlege kiegészülve egy uszodával. A pénztárnál fel is hívták a figyelmünket arra, hogy ne egy wellness központra készüljünk.
A gyógyvizes medence környezete ennek megfelelően elhanyagolt, de a vize kiváló, az uszoda már inkább alkalmas a pihenésre. Hétvégén kedvezményt is kaptunk, a fürdő és az uszoda együtt került 1200 Ft körüli összegbe. Elsősorban azoknak ajánlható, akik a gyógyvíz terápiás hatását szeretnék élvezni.