A hotel kapitány újjávarázsolt 200-250 férőhelyes Múzeum Éttermében díszes faragású karabélyok és szablyák között ehetnek a vendégek a félpanziós ellátás keretében. A Sümegi Vártól 2 km-re található Kapitány úr mintagazdaság és a részben innen származó, kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával készülnek nemcsak ízletes, de egészséges ételeik!
A hagyományos eljárásokkal készült kézműves termékek táplálóbbak, illetve a természetes tápérték és ásványi anyag tartalmuk akár 300%-kal is magasabb lehet, mint az ipari gazdálkodással előállítottaké. Kézműves termékeik elkészítése során fontosnak tartják a hagyományos eljárások (füstölés, pácolás) alkalmazását.
Nem csak a neve, és az éttermi részben elhelyezett tárlók miatt, ahol porcelán edényekben lehetett gyönyörködni. A felszolgálónők korabeli egyenruhában, kedves mosollyal suhantak az asztalok között. Itt nem szólt mindenféle (gyakran elég kellemetlen) zene, de aki mégis vágyott rá, vacsora után/előtt hallgathatta.
Az ételek változatosak, finomak voltak, némelyik egész különleges. Szinte sajnáltuk, hogy nem lehet mindegyiket megkóstolni. Itt ettem az eddig legjobban elkészített sült édesburgonyát. Nagyon jók voltak a saláták, a levesek. A kiválóan elkészített tradicionális ételek, mint rántott csirke. Sokféle, finom friss cukrászsüteményen kívül volt meleg édesség is, a szalagos fánk, narancshéjas (? ) baracklekvárral mennyei volt. Feltétlenül érdemes eljönni ide, egy ebédért, vacsoráért, az ízek és a hangulat miatt is.
Nagyon ott van mindig itt kajálok. :) Csak ajánlani tudom másoknak. :) Mivel megvagyok elégedve velük, gyakran járok náluk, mert finom a főztjük.... :D