Meglátogattuk ezt a hangulatos pincében lévő éttermet. Lovagi étkezést fizettünk be. A fogadás pálinkával és pogácsával kezdődött Az ételek finomak, nagy adagok. Pulykacomb volt héjéban fött krumplival és házi káposztával, valamint véres hurkával. A felszolgálok ruházata a lovagkorhoz illő, de a kiszolgálás a mai kornak megfelelő. Tetszett a kéztörlő.
Három napot töltöttünk el Sümegen,és mondhatom minden tekintetben egy szuper hely. Részt vettünk egy lovagi tornán és utána volt egy vacsora a Szt. László Lovagterem Éttermében. Pazar volt. Gyönyörű,hangulatos volt. Cigány zene szólt a vacsora közben,a végén pedig aki szerette volna elhúzták a nótáját is! A vacsora fenséges,felszolgálás gyors,kedves. Mindenkinek ajánlom!
Két alkalommal ebédeltünk a Várcsárdában.Mindkét alkalommal a személyzet gyorsan,és kifogástalan minőségben hozta a rendelt ételt.Bőséges adagok voltak,nagyon finomak!A hely,a kiszolgálás és az ételek minősége-mennyisége átlag feletti,az árak viszont átlagosak.Ha arra járunk ezután,nem fogjuk kihagyni!!
A sümegi Kapitány Wellness szállodához több étkezési lehetőség is kapcsolódik. A szállóvendégek részére a félpanziós ellátás: reggeli és vacsora a Múzeum Étteremben történik, továbbá ugyancsak a szállodán belül található a Szent László Lovagterem, amelyet külön rendezvények alkalmával lehet igénybe venni.
A szállodán kívül egy régi paraszti stílusú udvarházban van a Várcsárda, a 4. étkezőhely pedig a Nagy Lovagterem (kb. 200 méterre a szálló mögött), ahol egy hatalmas boltíves pincében a középkori lakoma kap helyet a lovagi torna, lovasbemutatót követően. A középkori lakoma során kézzel-lábbal kell enni, evőeszközt, egy kanalat csak a leveshez kaptunk. Az előétel tepertőkrém volt friss házi pogácsával és kenyérrel, lilahagymával. A bablevest bográcsban tálalták fel, kevés szalonna volt benne, hússal nem találkoztam. A főétel libacomb volt, savanyú káposztával, héjában főtt krumplival és kukoricamáléból készült lepénnyel. A desszert pedig meggyes pite. Az ételek mellé szintén ingyen járt korlátlan mennyiségben fehér- és vörös asztali bor (felejthető, de megiható minőségű), szóda és aperitifként egy kupica törköly pálinka. Az ételek nem voltak túlbonyolítva, de minden frissen készült, ropogós, finom volt. Ha sokan vannak az eseményen, akkor elég sokat kell várni az ételekre, bár a felszolgálók nagyon serényen dolgoznak. A mosdó tiszta, kulturált volt.
Sümegre érkezvén 3-as-ban betértünk a a Vár alatt lévő Csárdába ebédelni. Cimbalom muzsika hangja szárnyalt,isteni finom ebédet kaptunk 15 percen belül. Kiváló, udvarias személyzet. Másnap részt vettünk a lovagi tornán, felejthetetlen élményben volt részünk.
A 2 órás műsor után a lovag étteremben vacsoráztunk,zeneszóval,pálinkával,borral,pogival,tepertőkrémmel fogadtak minket. Omlós szaftos sült libacombok és házias sülthurka hegyek az asztalokon,az emberfia a mennyekben érzi ott magát. Jó szívvel ajánlom mindenkinek! :) Visszatérünk!
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.