Szép őszben Sümegen barangolván ráakadtam egy feliratra, mely tudatta velem, hogy itt ér össze Magyarország meg Afrika. Ez csak felkelti az érdeklődést, nem? A vadgesztenyefák alatt szólt két idősebb ember, hogy egy csoport van bent, én meg csak pislogtam, hogy ez mit jelent, hogy nem szabad bemenni? De, lehet, csak egy csoport van bent.
Így aztán bementem. Gyerekcsoport zsivajgott a termekben, hát maszkot húztunk mind, megvettem a magam nyugdíjas jegyét, nem is volt drága, és besétáltam. Ott, ahol Magyarország meg Afrika összeér, rögtön az elején egy kanadai jávorszarvas-fej fogadott, meg pár rénszarvas is. Érdekes kerülővel ér össze Afrika Magyarországgal. Kitömött állatok és trófeák 3-4 termen át, van egy kifejezetten afrikai is, meg egy kifejezeten magyar is. Hogy hol ér össze a kettő? Hát, talán Alaszkában. Ezért a kiállításért sok állat pusztult el, szerintem elég feleslegesen, de ha már kitömve itt ácsorognak, legalább valami tanügyi hasznuk legyen, legalább biológiából, földrajzból, kívánom nekik posztumusz.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 10 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.