Az idei második egy hetes "vakációnkat" terveztük eltölteni a Hotel Kapitányban. Hosszas keresgélés után 2-3 szállodára szűkítettük le azt a kört, ami 5nap/4éjszakás foglalás eseten majdnem mindenben a legjobban tudja nyújtani rossz idő esetén is, hiszen novemberben már nem nagyon tud az ember kirándulni menni az időjárás miatt. Legfontosabb kritériumok: kellően nagy saját wellness, megfelelő méretű szoba, opcionális látnivaló a környéken, jó ár/érték arányú foglalás. Mivel itt még nem voltunk és a fotók, illetve az itt olvasható értékelések nagy része pozitív volt, ezért Sümeg mellett maradtunk (Gyula és Egerszalók jöhetett volna még számításba)
Megérkezést követően azonnal be tudtunk checkolni a szobába, ahol az első kellemetlen meglepetés ért: a szobában "büdös" volt. Aki volt már vizes pincében, az nagyjából tudja, milyen ez a nehéz-dohos szag, csak ennek egy kellemesebb formájával találkoztunk, ami keveredett a tisztítószer szagával. Sajnos az ablak mellett a fal penészes volt, valószínűleg innen volt a gond. Mivel úgy voltunk vele, hogy ez egy szobacserével orvosolható lesz a szálloda részéről, meglátogattuk a wellness-részleget, ahol a második kellemetlenség ért minket: erős klórszag terjengett a levegőben. Mivel vegyész vagyok, ezért a munkám során dolgozom tömény sósavval vagy klórgázzal is, valahogy nem erre a szagra vágytam a szabadságom alatt is. Tudom, elengedhetetlen a medence vizének tisztán tartásához, de 5 napig az ember napi 2-3 órát itt fog tölteni. . Viszont amikor a medencébe merültünk, akkor döbbentünk meg rövid időn belül újra: a medence fala konkrétan zöldes-trutymós volt. Itt fogyott el a cérna, 2 perc alatt eljutottunk oda, hogy itt mi nem szeretnénk maradni. A recepción korrekten álltak a dologhoz, elsősorban szobacserét szerettek volna felajánlani, amit mi megköszöntünk, de nem éltünk vele. Elfogadták a döntésünket, így gond nélkül tudtunk a szállodából 2 óra után távozni. Amit szeretnék hangsúlyozni: lehet mi fogtunk ki egy rossz hétvégét, mert a szálloda többi részében nem tapasztaltunk semmi rosszat ez alatt a rövid idő alatt. Mást nem nagyon zavartak ezek a dolgok, lehet mi vagyunk túl "finnyásak" és észrevesszük az ilyen hibákat is, de ha már elmegy az ember egy hétre valahova, akkor szeretné ott jól érezni magát. Fotókat nem készítettem, mert nem lejáratni szeretnem a szállodát - mivel a panaszunkat korrekten kezelték - és remélem az értékelésem sem kerül törlésre. Ps: az egy hetes szabadság nem veszett kárba, de ez egy másik értékelés lesz.