vegyes érzelmek

Szabadkígyósi Wenckheim-kastély SzabadkígyósSzabadkígyósi Wenckheim-kastély Szabadkígyós a térképen

Érdekes 2022. szeptemberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2022. szeptember 21.
Van jó és rossz hírem. A kastély nagyon nagy kertben található, szemből jól is fényképezhető. Belépve kapunk egy 'chip"-et amivel a kiállítás interaktívvá válik. Elindul a TV vetítés, kihúzható a fiók, "beszélhetünk" az inassal, készíthetűnk 3D-s fényképet magunkról. Mindez nagyon jó, gyerekeknek szórakoztató. Láttam gyönyörűen kifestett WC-t, agancskiállítást, vezetésbe is bekapcsolódhattunk, nem volt probléma, hogy utolértünk egy csoportot. Egynapos kirándulásra készüljön, aki idejön. A teljes kiállítás egy szinten van, akár kerekesszékkel is végiggurulható. DE! Most jön a rossz hír: Mozgáskorlátozott parkoló nincs, kb 500 méter a külső parkoló, ahonnan gyalog kell bejönni, igaz szép a sétány. Bent a kastélyban a WC az alagsorban van kiépítve, igaz az is szép és tiszta, csak éppen a lift rosssz, vagy direkt ki van kapcsolva, nem tudjuk. A torony is sok-sok lépcsőn közelíthető meg, de mi már a parkolótól a kastélyig elfáradtunk, nem vállaltuk a lépcsőmászást is. A "chip" csak blöff, nyomógomb megnyomásával ugyanúgy működik minden.
Fényképek (8)
Szabadkígyósi Wenckheim-kastély Szabadkígyós - EgyébSzabadkígyósi Wenckheim-kastély Szabadkígyós - EgyébSzabadkígyósi Wenckheim-kastély Szabadkígyós - EgyébSzabadkígyósi Wenckheim-kastély Szabadkígyós - EgyébSzabadkígyósi Wenckheim-kastély Szabadkígyós - EgyébSzabadkígyósi Wenckheim-kastély Szabadkígyós - EgyébSzabadkígyósi Wenckheim-kastély Szabadkígyós - EgyébSzabadkígyósi Wenckheim-kastély Szabadkígyós - Egyéb

Szabadkígyósi Wenckheim-kastély további értékelései

2025.03.19a párjával
Nagyon tetszett, érdekes és élményekkelteli kirándulás. Csak ajánlani tudom annyi segítség van, hogy vissza utazzunk az időbe, hogy valóban ott érezzük magunkat.
2024.12.14a párjával
Mivel legszebb, egyetemi éveimet volt szerencsém az Ybl Miklós által tervezett Fővámházban tölteni, mint Közgázos hallgató, meg ugye az Operaház is a főváros emblematikus épülete, nekem Ybl Miklós építészete eddig maga volt a nagystílű, nagyvárosi neoreneszánsz. Aztán megáll a látogató...
2024.12.13barátokkal
Ybl Miklós itt is remekelt a kastély tervezésével. Látványos reneszánsz épületegyüttes, amint a park zöldjéből előbukkan. Gyönyörűen berendezett, bebútorozott termek sora, közülük is kiemelkedik a faburkolatú, kazettás mennyezetű könyvtárszoba.Látni kell! Újra meg fogom nézni.
Arcanum Hotel Békéscsaba - Békéscsabai kikapcsolódás
Arcanum Hotel Békéscsaba