A hely nevét egy kedves szójáték, a tulajdonos, a felesége s a lányuk neveinek (Norbert, Réka és Sára) összeolvasztása adta, amint az kiderült némi világhálós kutakodás után. Külön értékeltem, hogy a belső teraszon nem lehet dohányozni. Közkeletű tévedés, hogy nyílt térben a cigarettafüst ne zavarná azokat, akik erre allergiások. Magyar gyökerű, progresszív konyhát visznek némi nemzetközi beütéssel. Kínálnak többek között palóclevest szarvasból reszelt tésztával, grillezett kecskesajtot cukkini-spagettivel és tandooris sült karfiollal, sertéstarját lecsós újkrumplival, kovászos uborkával, vákuum alatt készült sertésszüzet hagymamártással, burgonyafánkkal és sült édesburgonyával, valamint madártejet narancshéjjal. Másfél havonta változik a séfajánlat, mely mindig tartalmaz laktóz- és glutén-érzékenyek számára is három fogást. Hadd tegyem hozzá, ezek teljes értékű, alibizés-mentes kreációk. Nyolc minőségorientált szekszárdi pincészet kéttucatnyi borát kínálják, melyek közül hetet mérnek ki, baráti áron. A mecseknádasdi Karl mikrofőzde világos láger sörét tartják csapon, mellette kapható még Gösser világos és citromos változatban. A sióagárdi Savanya főzde szállítja a pálinkákat, a töményitalok között találunk minőségi magyar gint és whiskyt (! ) (https://gemencwhiskey. hu/) is. Három fogás 8500 forintba kerül, egyes ételek felárasak. Külön rendelve az előételek, levesek és desszertek díjazása 2000, a főételeké 4500 forint. Első fogásként cukkinisalátával társított bazsalikomos rákfarkokat kértem. A rákot bazsalikomlevélbe, majd brick-tésztába tekerték s úgy sütötték ki, majd aszalt paradicsomos, dresszingelt cukkiniágyon tálalták ehető virágokkal és mikro-zöldekkel díszítve. A balzsamecet cseppet túlment az optimális szinten, de ezzel együtt a fogás kifejezetten élvezetesnek bizonyult. A keszeget haltepertő-stílusban készítették el, mellé ügyesen hőkezelt, jó ízű karalábéhasábokat és majonézes zellersalátát adtak. Az ehető virágokon és mikro-zöldeken kívül jó tartású, jó ízű marinált lilahagyma is került a tányérra. Szépen tálalt, kreatív, ízletes fogás volt ez is. A sajttortát ricottából, mascarpone-ból és fehércsokoládéból készítették, mint megtudtam, cukrot nem is adtak hozzá, a fehércsoki biztosította a kellemesen visszafogott édességet, amit sárgabarackcikkek és -coulis kellemes savassága egyensúlyozott ki. A kompozíció egy kiemelkedő ebéd remek záróakkordját adta. A Noresa kiváló hely, ide akkor is érdemes lenne visszatérni, ha nem változna rendszeresen a séfajánlat. De így még inkább.