Mit is mondjunk...

Szent Anna kápolna SzanySzent Anna kápolna Szany a térképen

Érdekes 2025. februárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2025. február 11.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Hát szóval na! Szanyban több kápolna is van a nagy, háromtornyú templomon kívül, de talán ez a hely itt a legjelentősebb. Autóval is jó kis út ki a messzeségbe a határba, hát még gyalog! És ennek a helynek az egyik ismérve az, hogy a falubeliek mindent (!!) ami az építéshez szükséges volt, anyagokat, szerszámokat, kézben cipelték ki ide és közben énekeltek. Jaj, hogy fejezzem ki az értetlenségemet... hogy mire képes az ember és miért? Bizonyára nem volt felesleges szabadidejük, keményen dolgoztak egész életükben, szinte a semmiért, és akkor még ide cipelkedtek is, szinte a semmiért. Valaha itt mocsár volt, állítólag itt bujkáltak az üldözött keresztények a törökök elől és füvet meg gyökereket ettek.. Ezt a szöveget többször is elsütötték már nekem, az ország más részein, például az Alföld déli részén is... én meg mindig nagyon "okosan" néztem, mert milyen életszerű már, hogy 150 évig lapulsz a mocsárban és gyökereket eszel. Na, de ez a hely ma búcsújáróhely, zarándokhely... messze földről sereglenek ide az emberek, valamiért. Talán énekleni vagy cipekedni. Itt található körben a kálvária is, láthatod, hogy a stációk 3D-sek, kis festett szobrocskák vannak az üregekben, ábrázolva a Golgotára megtett út eseményeit. Szent kút már nincs, volt valami forrás, de az építkezések során tönkrement. Ha vezekelni támadt kedved, akkor adtam egy tippet, szép a hely, szép a környék, jó kirándulás ez!
Fényképek (19)
Szent Anna kápolna Szany - EgyébSzent Anna kápolna Szany - EgyébSzent Anna kápolna Szany - EgyébSzent Anna kápolna Szany - Külső képSzent Anna kápolna Szany - EgyébSzent Anna kápolna Szany - EgyébSzent Anna kápolna Szany - Külső képSzent Anna kápolna Szany - Külső képSzent Anna kápolna Szany - Külső képSzent Anna kápolna Szany - EgyébSzent Anna kápolna Szany - Külső képSzent Anna kápolna Szany - EgyébSzent Anna kápolna Szany - Külső képSzent Anna kápolna Szany - Külső képSzent Anna kápolna Szany - Külső képSzent Anna kápolna Szany - EgyébSzent Anna kápolna Szany - Külső képSzent Anna kápolna Szany - EgyébSzent Anna kápolna Szany - Külső kép
Rózsi Vendégház Mihályháza - Napi árak
Rózsi Vendégház Mihályháza
32.000 Ft / 4 fő / éjtől ellátás nélkül
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Ensana Thermal Sárvár
34.560 Ft / 2 fő / éjtől bőv. félpanzióval
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Napi ár félpanzióval, fürdőhasználattal
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk