Rövid időn belül kétszer is úgy hozta a sors, hogy a csárdában ebédeltünk, mert útba esett. Első alkalommal kicsit megijedtünk, hogy nagyon sokan vannak az étteremben, mert a parkolóban busz is várta az utasokat és személyautók is parkoltak szép számmal. Valóban csak egy-két asztal volt szabad, amikor beléptünk.
A pincér viszont megnyugtatott bennünket, hogy legyenek akármilyen sokan, nem kell hosszú időt várakozással tölteni. Így is volt. Gyorsan, előzékenyen szolgátak ki bennünket. Lehetett kis adagot is kérni és a pincér tudott információt adni azokról a fogásokról, amiket nem ismertünk. Ez sajnos nem minden étteremben van így. Az általunk fogyasztott ételek finomak voltak és bőséges adagokat kaptunk. Nem véletlen, hogy másodszor is megálltunk ott enni.
Egy hűvös, ködös hétfői napon dolgozni jöttünk Szarvasra. A helyen néhány évvel ezelőtt már jártunk, de akkor nyár volt és a kerthelyiség nagyon kellemes. Bent egy kissé szocreál, de a kályha nagyon szép.
A pincér eleinte mogorva volt, de aztán jobb kedve lett és még azt is elárulta, hogy, ha ketten eszünk fél korhely halászlét, ne két fél adagot kérjünk, mert úgy sokkal drágább, viszont szívesen kihozza az egyész adagot felezzük el magunk. A haltapertő kicsit fáradt volt, de a 15 dekás keszegeket kiválóan értelmezte a szakács. Megjegyezném, hogy a harcsa halászlé harcsából és nem pangaziuszból készült, mint ahogy az egyik kommentelő íra. Szóval egy hétfő este egy del-alföldi kisvárosban nem rossz. Fél liter borral, boravalóval 6. 400 volt a számla.
Én a Párommal együtt töltöttem el egy délutánt itt a környéken. Tökéletes volt a panoráma. Maga Csárda nagyon jó és hangulatos helyen van. A kiszolgálás gyors, tisztelettudó, kedves s pontos volt. A teríték szép jól meg volt komponálva. Az ételek ízei finomak voltak frissek. Ár/Érték arányban átlagosnak mondható.
Volt lent a stégen vízibicikli. Mi elkötöttük (természetesen megengedték) és egy romantikus biciklitúrának álltunk neki. Az a nap nekünk felejthetetlen volt. Jókat ettünk s jól éreztük magunkat. Ajánlani tudom mindenkinek.
Én szarvasi lakos vagyok,de szégyen teljesnek tartom a szarvasi Halász Csárdát! Rendkívül változó az étel minősége és ehhez képest meglehetősen magas árakkal dolgozik! A pincérek attitűdjéről inkább nem is beszélnék,mert az 1 kivétellel kritikán aluli! Nem mondom hogy minden ételük rossz,de a legtöbb nagyon középszerű! Az egyetlen ami kíváló a csárdában az a panoráma!
A Szarvasi arborétumban tett hosszas séta után megéhezve tértünk be az étterembe. A hangulatos udvari faasztalok kedvesen megterítve csalogató látványt nyújtott. A kiszolgálás gyors,és készséges volt. A választott lávakövön sütött hústál nagyon ízletes és bőséges volt. Szomjunkat citromos limonádéval oltottuk. Ár-érték aránya megelégedésünkre szolgált. Mindenkinek ajánlani tudom.
Egy hosszú hétvégét töltöttünk ezen a csodaszép helyen. Nagy meglepetés volt a város, sok szép látnivalóval és sok finom étellel. Szállásunk a Halászcsárdában volt, ahol minden reggel finom reggelit kaptunk. A szoba kicsi, de a célnak pont megfelelő volt, tiszta, rendes. Az étteremben nagyon finomakat vacsoráztunk, bő választék van nem csak halételekből.
Békésszentandrási nyaralás alkalmával voltunk nem első alkalommal a szarvasi halászcsárdában. Most is meg voltunk elégedve nagyon, mint egy pár évvel ezelőtt, ezért is mentünk vissza. A pincérek lesték minden kívánságunkat, gyorsak voltak, sok gyerekkel voltunk két család lévén, így etetőszéket hoztak, megértők voltak. Az ételek nagyon finomak voltak. Máskor is vissza fogunk térni! !
Nyár végén, a szarvasi arborétum meglátogatása után véletlenül jutottunk el a Halászcsárdába. (Helyismeretünk nem lévén, a központban kérdeztünk meg egy középkorú házaspárt, hogy ha finom halat akarnak enni, hova mennek. Ők egyszerre vágták rá a Halászcsárda nevét. ) Bár nem voltunk túlzottan éhesek, végül mégis hatalmasat ebédeltünk.
Fantasztikusan finom volt minden, amit megkóstoltunk - és hatalmas adagot hoztak mindenből! A halászlé után azt hittük, ezt felülmúlni nem is lehet. A harcsapaprikás túrós csuszával azonban még nagyobb sikert aratott! A félliteres pohárban felszolgált, lime- és narancsdarabokkal, mentalevéllel ízesített, csodás limonádé azóta minta az itthoni limonádé-készítésre is. A kiszolgálás kifejezetten figyelmes, barátságos volt, még a hirtelen jött nyári záport is kedvesen és rutinosan hidalták át a pincérek. A minőséghez képest egyáltalán nem sokalltuk a számla összegét. Ha újra Szarvason járunk, egészen biztosan vissza fogunk ide térni!
Őszintén meglepett az előttem véleményt írók pozitív tapasztalata. Nyár elején tértünk be ebbe a hangulatosnak tűnő étterembe ebédre, sajnos azonban nagyon csalódottan távoztunk. . . A pincérre sokat kellett várnunk, rendelésünket csak többszöri kérésünkre vette fel, nem éppen barátságos és tisztelettudó stílusban.
Éhesek voltunk, így megkérdeztük, mekkora adagokra számíthatunk. Azt a választ kaptuk, hogy véleménye szerint hatalmas adagokat szolgálnak fel, így nem rendeltünk olyan sokat. Az ételek tálalása ízléses volt, finomnak találtuk őket, ám mennyiségükkel már korántsem voltunk ennyire elégedettek. Úgy gondoltuk, rendelünk még, de a pincér nemtörődömsége és figyelmetlensége miatt végül inkább csak a számlát kértük (szintén többször) és távoztunk. Lehet, hogy csak rossz hangulatában találtuk, de véleményem szerint a vendéglátásban az általunk tapasztaltak egy alkalommal sem elfogadhatóak.
A szarvasi halászcsárda egyike lenne megbízható csárdáknak, ha nem adnának harcsa helyett pangasiust, még a halászlében is. Ezzel együtt igen kellemes környezetben lehet itt korrekt ételekhez jutni, ha elkerüljük a harcsa-csapdát, és pontyételeket kérünk. Vagy kacsát vagy egyebet.
A kiszolgálás gyors, az árak barátságosak, a konyha a magyar átlagnak megfelelően teljesít. Többször is jártunk itt, mivel több barátunk is van Szarvason, no meg van nem szarvasi barátunk is, aki rendszeresen a közeli Békésszentandráson horgászik. Ha lemondanának a pangasius-mutyiról, jó szívvel ajánlanám őket, így csak félszívvel teszem.