Őszintén meglepett az előttem véleményt írók pozitív tapasztalata. Nyár elején tértünk be ebbe a hangulatosnak tűnő étterembe ebédre, sajnos azonban nagyon csalódottan távoztunk. . . A pincérre sokat kellett várnunk, rendelésünket csak többszöri kérésünkre vette fel, nem éppen barátságos és tisztelettudó stílusban.
Éhesek voltunk, így megkérdeztük, mekkora adagokra számíthatunk. Azt a választ kaptuk, hogy véleménye szerint hatalmas adagokat szolgálnak fel, így nem rendeltünk olyan sokat. Az ételek tálalása ízléses volt, finomnak találtuk őket, ám mennyiségükkel már korántsem voltunk ennyire elégedettek. Úgy gondoltuk, rendelünk még, de a pincér nemtörődömsége és figyelmetlensége miatt végül inkább csak a számlát kértük (szintén többször) és távoztunk. Lehet, hogy csak rossz hangulatában találtuk, de véleményem szerint a vendéglátásban az általunk tapasztaltak egy alkalommal sem elfogadhatóak.
A szarvasi halászcsárda egyike lenne megbízható csárdáknak, ha nem adnának harcsa helyett pangasiust, még a halászlében is. Ezzel együtt igen kellemes környezetben lehet itt korrekt ételekhez jutni, ha elkerüljük a harcsa-csapdát, és pontyételeket kérünk. Vagy kacsát vagy egyebet.
A kiszolgálás gyors, az árak barátságosak, a konyha a magyar átlagnak megfelelően teljesít. Többször is jártunk itt, mivel több barátunk is van Szarvason, no meg van nem szarvasi barátunk is, aki rendszeresen a közeli Békésszentandráson horgászik. Ha lemondanának a pangasius-mutyiról, jó szívvel ajánlanám őket, így csak félszívvel teszem.
Mivel rendszeresen járunk a csárdába, úgy gondoltam anyák napja alkalmából édesanyámmal ott ebédelünk. Ő nem igazán szereti a halat, de a halászlének és a túrós csuszának nem tud ellen állni. Fantasztikus környezetben, közvetlen vízparton, rengeteg virág a ládákban, a napellenzőt egyből engedik, ha látják, hogy a vendég szemébe süt a nap.
Kellemes elhelyezkedésű (folyóparton, a ligetben), hangulatos hely. A terasza nyáron nagyon szép. Az étlapjukon nagyon sokféle étel szerepel, a megszokottaktól néhány ínyencségig. Az ételek háziasak, finomak, az adagok bőségesek. Specialitásuk a békacomb, megéri kipróbálni.