Szörnyű
2016. augusztus 15.gyerekekkel járt itt 15Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A hely nem kifejezetten megnyerő; retro környezet, kellemetlen szagok, legyek, cigifüst. Levegőtlen és sivár belső terem, vidéki kocsma jellegű bárrész, lehangoló kerthelyiség, szocreál wc rozoga ajtóval. E baljós előjelek ellenére mégis beültünk, gondolván az ételek ellenpontozzák majd a környezet hiányosságait.
A levesnél azonban már kezdett körvonalazódni a gyanú, hogy ezen reményeink nem fognak valóra válni. A gyümölcslevesként aposztrofált, félgömb alakú mélytányérba löttyintett híg lila folyadékban - a magokon kívül - főleg csak ribizlidarabok úszkáltak, és a tálalás is meglehetősen igénytelenre sikeredett; a leves nélkülözött mindenféle díszítést és feltétet (tejszínhab, egyebek), egy rosszabb menza színvonalát tükrözte. Ami a "csontleves" fantázianevű fogást illeti, ez sajnos semminemű csontleves-jelleget nem mutatott, itt leginkább egy cérnametélttel megbolondított egyszerű zöldséglevesről beszélhetünk, amelynek fogyasztását erősen megnehezítette az a tény, hogy a 100 fokon felszolgált lé hosszú perceken keresztül folytatott erőteljes fújások-kevergetések ellenére sem akart ehető hőmérsékletre hűlni. Bár a levesek menza-szinten még éppen megütik a mércét, egy vendéglőben (és főleg a la carte) ez a szint semmiképpen nem elfogadható. Főfogásnak az I-es számú Vadász tálat rendeltük, gondolván hogy a többféle feltét és köret nagyobb eséllyel elégíti ki mindannyiunk igényeit. Amikor kihozták a tálat még nem sejtettem, hogy szarvasi tartózkodásom legborzalmasabb élménye elé nézek; a tál minden egyes eleme nyílt hadüzenet a gasztronómia értékrendje ellen. A rántott sajt a legócskább szupermarketes "gazdaságos" mirelit színvonalat idézte; ízetlen volt, sápadt és gumiszerű. A kaucsuk-vonulat azonban a cigánypecsenyében bontakozott ki a maga teljességében; a rettenetesen száraz sült hús a cipőtalp és az autógumi fizikai jellemzőit mutatta, így egyszerre volt kemény és rágós, ami már önmagában véve is bravúr, de mégis a hús elképesztően keserű íze volt a legmeghatározóbb: vulkanizált kaucsuk fogyasztása okozhat hasonló élményt. A keserű autógumi-ízt ellensúlyozandó gyorsan kiemeltem a tálról egy baconos csirkemellet, de csalatkoznom kellett, ugyanis csirkemell esetén ritkán tapasztalt ellenállásba ütköztem a hús részéről, amidőn késsel próbáltam egy szeletet vágni belőle. Érdekességképpen megemlítendő, hogy a szalonna is nagy rezisztenciát mutatott a szeleteléssel szemben, de amint megízleltem a nagy munkával lenyesett darabkát, rájöttem, hogy a tálon tapasztalható minden keserű íz forrása a szalonnában keresendő. Nemes egyszerűséggel megfogalmazva: a tálra felhelyezett húsok gyakorlatilag ehetetlenek voltak. Így már csak a köretben bízhattam. A rizibizi - bár picit olajosabb volt a kelleténél - még ehető volt, a tálon található krokettek íze és állaga azonban burgonyapor használatát sejttette; szinte bizonyos, hogy ezek a kis krumpliroládok valódi friss burgonyát álmukban sem láttak. Meg kell még említeni a savanyúságként tálalt csemege uborkát, amelynek - megdöbbentő módon - semmilyen íze nem volt. Ami a fizetést illeti, a számlán a tételek nincsenek ugyan nevesítve, de a végösszeg korrekt, az árszint átlagos, de - figyelembe véve az ételek minősíthetetlen színvonalát - itt még ez az átlag is sok. Bár a pincér munkájával nem volt bajunk, ilyen konyha és környezet mellett borravalóról értelemszerűen szó sem lehetett. Mindent összevetve, óva intek attól mindenkit, hogy betérjen ide étkezni.
1Ételek / Italok
5Kiszolgálás
2Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Vadászkürt Vendéglő válasza
Tisztelt Watson,
szeretnék pár mondatban reagálni az Ön által leírtakra, melyek nagy részével nem értek egyet.
A bemutatás résznél a szocreél wc - tettem fel képeket -, melyeken láthatóak az idén nyári nyitásra elkészült WC-k, szerintem mindennek lehet nevezni csak szocreálnak nem.
A cigifüst jelző is kérdéses, hiszen évek óta nem lehet dohányozni a belső helységben. A többi jelzővel gondolom a benti "kocsma" részt jellemezheti,habár ezzel sem értek egyet, kivéve ha a retro jelzőt dicséretnek gondolta.
Gyümölcsleves nálunk erdei gyümölcsleves, melybe ribizlit, málnát és szederet rakunk.
A Vadász tálat pedig a legnépszerűbb tálunk rendezvények és csoportok esetén is, melyről eddig negatív véleményt nem hallottunk Vendégeink részéről.
Örülünk, hogy a felszolgálással legalább meg volt elégedve!
Számos visszajáró és új Vendégünk találkozunk naponta, de ilyen rossz kritikát még nem kaptunk,sőt a többi Vendégünk elégedetten távozott! De ez a kritika tovább serkent minket, hogy úgy dolgozzunk, hogy minden Vendég elégedett legyen, - bár tudjuk ez nagyon nehéz - ne legyen egy kritikusunk se!
Mindenesetre magát reklámozni csak Klapka György úr szokta,ezért csak annyit tennénk hozzá az utolsó mondatához, hogy szeretettel várjuk vissza az eddigi megelégedett visszajáró és leendő Vendégeinket, akik e kritika ellenére is betérnek hozzánk!
Tisztelettel:
Vadászkürt Vendéglő tulajdonosai
2016. augusztus 25., Vadászkürt Vendéglő, tulajdonos