Igen régen terveztük kollégámmal, hogy meglátogatjuk az éttermet. Sok jót hallottunk róla, de jobbára Szlovákiában jártunk. Viszont ma este, folyamatos eső sem tarthatott vissza, bár az úton igen erősödött. Étteremnél csendesedett, és egy fiatal pár után beléptünk. Tényleg, mintha a mihálygergei nagymamámhoz csöppentem volna be, gyerekoromban, csak több a díszítés.
Étlap már viseltes, választék jó közepes. Palócgulyás, és szécsényi 2 személyes tál lett választásunk. Hús nem volt sok, ellenben kapor bőven, amiről egyik anyósjelölt ugrott be. ő használta, szinte mindenhez. . Viszont jó forró a leves, mellé igen finom lepény, tényleg. Értem, miért vártunk rá úgy 30 percet. Tálon a mátrai borzas jól sikerült, többi átlagos. Viszont igen nagy mennyiség. köreten nem spórolnak, ami pozitív. Kollégám még el is csomagoltatta a maradékot. Durván egy órát vártunk a tálra. Velünk érkező pár is a szrapacskájukra. Nézni is "borzasztó" volt, milyen nagy adagot kaptak, nekik is csomagoltak. . . Ami fura volt, hogy a konyha egy részébe be is láttunk asztalunktól, nem volt zárva. egyébként nem túl nagy az étterem, de csak négyen voltunk. Gondolom, nagy esőzés miatt. Nem sűrűn járok Szécsényben, és legközelebb a Bársony vendéglő lesz a soros. De ide is érkezek még, mert a lepényes dolgok nagyon érdekelnek. 6/10. És a lepény, tényleg nagyon finom volt.
Mivel több mint 100 km távolságból mentük arra egy kirándulásunk alkalmával, igyekeztem tájékozódni nehogy zárva legyenek, ehhez képest valami rendezvény miatt ( nem derült ki hogy miért) nem szolgáltak ki. Ez a tény vagy lehetőséeg sem a netes oldalukon, sem a facebookon, sem személyesen nem volt látható semmilyen módon, még a helyszínen sem.
A jópofa, hogy megérkeztünkkor beköszöntem a konyhára ( belső terembe), majd kiültünk az utcai részbe. Mintegy negyed óra múlva jött gey hölgy, és kérésünkre közölte, hogy csak lepényt tudnak adni, sülteket nem, mert minden hely tele van. . . Nem azért mentünk oda hogy lepényt együnk, az általuk méltán híresnek mondott sülteket próbáltuk volna ki. Ezek után nem kértünk semmit, és nagyon jól tettük, mert így megismertük a szomszéd éttermet a geűsztenyéskertet.
Milyen nagyszerű ötlet a sok pizzéria, Gyros-os közé végre egy igazi lepényes, felelevenítve a régi ízeket és hagyományokat. Az elképzelés részben sikerült is a szécsényi Lepénytanyának, de a tapasztalat alapján ez még csak a külsőségekben (autentikus, rusztikus, kedvesen spontán berendezés, falfestés még a mellékhelyiségben is), és az étlap összeállításának törekvésében sikerült.
A magyaros húsétel a szokványos , olajos Chips-szel, a lepény tésztája jobb lehetne, és váltani az unalmas sárgarépás-zöldborsós-majonézes tölteléket, ami egy kicsit „nyögve-nyelőssé” teszi az egyébként sem könnyű tésztát. A lángoshoz már jobban „passzol” az enyhén fokhagymás-sajtos-tejfölös töltelék, de itt is lehetne variálni, újítani. A palacsinta iz-összeállítása nem rossz, de a tészta nem frissen sütött. Összességében, helyi viszonylatban nem rossz hely, de sokkal jobb is lehetne.
Amikor beléptünk az étterembe, rögtön tapasztaltuk, hogy hangulatos helyre érkeztünk /népies berendezés/. A fogadtatás/kiszolgálás ugyan nem a legtökéletesebben ment, de nem is rossz; elkelne a "tanyának" még egy /tapasztaltabb/ pincér is. A választék nem valami nagy, s sok minden le volt húzva az étlapról, de éhen halni nem fog itt senki, biztosan tud választani magának valamit, aki betér ide.
. . Nem kellet sokat várni az ételre /de nem is keveset/, kétszemélyes Lepénytanya/2 szem. Szécsényi tálat kértünk, amely ízletes/házias jellegével meg is győzött minket összességében. Az adagra nem lehetett panaszunk nagyon jól laktunk, s nem is tudtuk kivégezni a finomságok sokaságát. . . Az ár/érték arány, és a tisztaság jónak mondható. Az illemhely átlagos. Ajánlom!
Néhány hónapja nyílt lakóhelyemen Szécsényben, ez a kedves kis lepénytanya, igazi gyöngyszem a városban. Népies hangulatú, a berendezés korhű, kedves, megkapó. A készételek nagyon ízletesek, finomak, bőségesek. A lepények csodálatos ízvilágúak, laktatóak. A személyzet kedves, udvarias, előzékeny. Aki erre jár, ezt a szép kis tanyát ne hagyja ki!