Érdekes
2024. decemberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2025. január 7.Ajánlom a helyet másoknak is!
Tudtad, hogy Szécsiszigeten is van egy Andrássy kastély? Nem, mert akkor már megnézted volna. Vagyis, hogy mi maradt, azaz a maradékból mi maradt. Hát szóval... egykor volt itt egy vár, aztán annak a maradványaiból, nyilván a török idők után építettek egy kastélyt a Szapáryak. Amit ma látsz, az a magmaradt valami, valaha U alakú volt. Szokatlan főuraiméknál, hogy a magtárat hozzáépítik a kastélyhoz, de itt ez van. Van egy nagy fala és kapuja, ne riasszon el, a kapu simán nyitható, menj be, vagy kerüld meg a kerítést 50 méter múlva folytatás nélkül végződik, dísznek van csak az. Úgy tudom, fél évig nincs nyitva, az önkormányzat dolgozóit hiába keresed karácsony és újév között, nekik is jár a pihenés, egészségükre. Ha bejutnál se látnál semmi különöset, mint kiderült, két helyiség látogatható, valami helyi kiállítással. Amúgy meg van, amikor szállásként is üzemel, lehangoló véleményeket olvastam róla. De ha más nem, hát igenis nagy a találat a négy dél-zalai Földgyógyító kő egyike, és ezt éppen itt találhat a kastély előtt, meg meg is nézheted a fényképemen, ezoterikus csudaság, már csak ezért is érdemes eljönni. Meg megkeresheted a másik három ilyen követ lentiben, Gosztolán, Tornyiszentmiklóson, és hopp, már gyógyul is a Föld!
Gosztola Gyöngye Hotel Gosztola
21.930 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval