Júniusi szegedi hónapom egyik mérföldkövének tekintem a sétálóutca ismert cukrászdáját. Az intézmény a Kárász utca egyik sarokházában található, óriási terasz-résszel. Nem sorolom azokat a közeli egységeket, melyek valódi konkurenciát jelentenek még azon tesztelő szemszögéből is, ki a Dunántúlról keveredett ide.
Pár napot töltöttünk Szegeden. Egyik este séta közben fedeztük fel a cukit, elhatároztuk, beülünk egyik nap. Másnap este arra jártunk, nosza, együnk egy kis fagyit! Mivel nagyon jó idő volt, kint foglaltunk helyet. Szinte teltház volt, a pincérek egy pillanatra sem álltak meg. Két kávés fagyikelyhet és egy pohár sört rendeltünk.
A sört szinte rögtön megkaptuk, a kehelyre pár percet várni kellett. Nem csalódtunk. Isteni finom volt és hatalmas adag, nagyon jólesett az augusztusi kánikulában. Az árak viszont drágák, ennyi pénzért majdhogynem ebédelni lehet. . . De egyszer él az ember. :)
Hazaindulás előtt megkívántuk a fagylaltot, a legközelebb eső helyet választottuk, ezért kötöttünk ki az A Capella cukrászdában. Sajnos szabad helyek egy tavaszi szombat kora délután nem igazán voltak, de a kínálattal, a hely szépségével elégedett vagyok. Az ízélmény megfelelő, nagyon örülök, hogy a paleo étrend szerint étkezők is széles körből tudnak választani maguknak desszertet.
Szeged legforgalmasabb,legjobb cukrászdájának számít,érthetetlen miért. Süteményt szerettünk volna enni szombat délutàn,ezt a helyet vàlasztottuk,nagy hiba volt. A krémes fura ízű volt,a többi süti meg szàraz. Ezt jeleztük,de a kiszolgàlót nem nagyon érdekelte. Mindegy,fizettünk,csalódottan tàvoztunk. Legközelebb màsik helyet vàlasztunk.
Szeged belvárosi cukrászda, állítólag nagyon híres, hétköznap délután. Teltház, pár szabad asztal. Süteményt szerettünk volna enni hárman, de akármit választottunk, mindenre az volt a válasz, hogy nincs, vagy elfogyott. Kérdeztük, hogy akkor mi van, választ nem kaptunk. A pincér egyedül volt, neki mindegy volt, hogy ott vagyunk- e vagy sem, rendelünk-e vagy nem. Eljöttünk.
Szeged menő cukrászdája,de korántsem olyan jó mint ahogy a turisták gondolják. Mivel a Belvárosban van,a teraszon jókat lehet ücsörögniSütemények nem mindig frissek,sőt nem is mondanám,hogy a legfinomabbak. Kiszolgáló személyzet folyton cserélődik. A fagyikról sem sok jó mondható. Egyszer érdemes kipróbálni,de vannak sokkal jobb helyek Szegeden.
Szegeden nagyon híresnek számít az A Capella cukrászda,de szerintem semmi különleges nincs benne,sőt drága. A sütemények,fagyik sem annyira finomak,hogy ez külön említést érdemelhetne. A wc napközben koszos,wc papír sincsen,asztalok ragadnak fent a galérián. Igaz ettől függetlenül sokan mégis ezt a cukrászdát választják,de Szegeden van sok,ennél ezerszer jobb.
Nyáron mindig ide szoktunk járni fagyizni hiszen jó helyen van, bőven van választék és finomak szoktak lenni. Legutóbb kipróbáltam az őrség aranya és a sós karamell ízű prémium fagylaltokat kissé magasabb áron, ám az őrség aranya elég nagy csalódás volt, teljesen jellegtelen és egyízű volt, nem is emlékeztetett a tortára.
finom, természetes anyagból készült és nagy adag a fagylalt átlagos cukrász áron. nyári csúcs szezonban kissé török-zsibvásáros a hangulat, de nem vészes pár perc alatt kiszolgálnak, ha a pulthoz megyünk még ennél is hamarabb. A személyzet kedves és udvarias, ahogy egy ilyen patinás cukrászdától el várható.
A rendelés felvétel borzasztó lassú, s ez után újabb várakozás, hogy megkaphasd. Mindezt elég borsos áron. A kávé finom volt, de a sütemények teljesen átlagosak. A sacher szelet tésztája száraz, a kókuszgolyó émelyítően édes. A gesztenyés sütit a zselatin tartotta össze. Nem valami nagy eresztés.