Kínálnak hideg és meleg reggeliket, ebédre szánt fogásokat, csúcsminőségű kenyereket és péksüteményeket elvitelre vagy helyben fogyasztásra, kiváló süteményeket és fagylaltokat, továbbá pizzát is. Néhány konkrét példát említve készítenek különféle tojás-reggeliket, a tükörtojás rántotta - omlett klasszikus trió mellett Egg Benedict-variációkat, szendvicseket, Emmarozs hot dogot, ami hosszú érlelésű kovászos focaccia-t, sült kolbászt, olvasztott sajtokat és coleslaw salátát fed, továbbá füstölt lazacos, avokádós toastot, öt fogást a heti ebédajánlat keretében. Ottjártunk idején, augusztus közepén, többek között lecsót labneh-vel, buggyantott tojással, kolbászkarikával és teriyaki császárhúst, brióssal, tigristejbe áztatott retekkel, friss salátával paradicsommal, s végül mignonokat, macaronokat, mousse-okat, choux-kat, s magyar klasszikusokat valódi ízekkel. Az italválaszték színvonala felnő az ételekéhez, kínálnak minőségi teákat, kávét, üdítőket, Lápastó gyümölcsleveket, helyben készült remek limonádékat, húszféle sört, köztük belga lambic-különlegességeket és Fehér Nyúl főzeteket, továbbá négyféle minőségi alkoholmentes bort. A kiszolgálás példaértékű. A csapat minden tagja fiatal, udvarias, szívélyes, lelkes és segítőkész. Az ember szinte meghatódik és azt kívánja, hogy soha ne vesszen ki belőlük a hivatásuk iránti odaadás s maradjon meg a motiváltság fénye a szemükben. A bőség zavarával küszködtünk választáskor, végül kértünk egy kimcsíííz névre hallgató, jalapenos-cheddaros kovászos kenyérből szendvicset, amiben, mint neve is sejteti, sajt (Boppe Gouda) és kim chi rejtőzött, valamint egy salátával tálalt soksajtos quiche-t, mindkettő korrekt volt, élvezetes. Ellentétben sajnos a Margarita pizzával, aminek rejtelmeiben a jelek szerint el kell még mélyedjen a csapat. Nyilván kísérleteztek vele, de az eredményt kellő tesztelés nélkül mutatták be a közönségnek. Egy ilyen népszerű műfajban, mint a pizza, a város élvonalába kell, hogy emelkedjenek, már csak azért is, hogy éltessék a körülöttük kialakult csúcsminőség-imázst. Beszéltük is az egyik kedves pincér hölggyel, hogy ez egy új projekt, mely minden bizonnyal alakulni fog. Kérdezte, hogy kárpótlásul meghívhat-e valamire, megegyeztünk egy kisadagos fagylaltkóstolóban. Megkóstoltunk végül hatféle fagylaltot, melyek, mint megtudtuk, a több, mint tíz éve működő orosházi Hóvirág fagylaltbárból érkeznek. A lime-fagyi megosztotta társaságot, engem nem győzött meg annyira, mint társaimat, a többinek egyöntetű volt a pozitív fogadtatása. Jó volt cukormentes csoki, a salgótarjáni Szó Gellért jegyezte Őrség Zöld Aranya által ihletett fagyi, s a fahéjas szilva, katartikusnak bizonyult a feketeribizli és a Palaya del Carmen névre keresztelt trópusi gyümölcsfagyi, amiben a mangó dominált. A szemre is megnyerő, saját műhelyben készített desszertek közül a pisztáciás málna-mousse-t kóstoltuk, kifogástalan volt ízre, állagra, esztétikára egyaránt, magas szintű technológiai tudásról tett tanúbizonyságot. Elvitelre vettünk egy mákos áfonyás kovászos kenyeret, mely igen gyorsan elfogyott, s éppoly finomnak bizonyult édes feltétekkel, mint sósakkal.