Céges évzáró vacsora keretében látogattunk a JBP-ba. Előző munkanap leadtuk a rendeléseket - így ki-ki a la carte választhatott. A hely nagyon belvárosi, nagyon fölkapott (nem véletlen). A pincérek szimpatikusak, talpraesettek, nagyon ügyesek voltak. Amikor kellett, akkor mindig ott voltak, de nem nyomultak.
Tüzes bélszínnyárs (medium) sült chilivel és paprikával volt a választásom, tepsis krumplival. Aki szereti a csípős ételeket -mint én is- annak minimum 5* a hús is, a paprika is. Számomra ugyan a tepsis krumpli kopogósabb-ropogósabb állagú, de amit kaptam is nagyon illet/ízlett a húshoz-paprikához. A 2 korsó Guinness sör is teljesen rendben volt (bár nálam a korsó 5 dl, és nem 4). Ez így együtt bizony 9 és 10 E közt állt meg. . . A kulináris élmények alapján ugyanakkor egyáltalán nem tűnt véletlennek, hogy folyamatosan kvázi teltházas volt az étterem, amíg ott voltunk. A kritikai rész: Az eleve is magas árakat pár nappal a vacsora előtt néhány %-kal még emelték (ehhez inkább január 1-jével vagyunk hozzászokva, de az év ezen időszaka az éttermeknek olyan lehet, mint a virágosoknak az Anyák Napja). Viszont a kuncsaftok ezeket az árakat is -úgy tűnt- visszaigazolják, a jelenlétükkel. A rendelkezésre álló helyet is kellően kihasználják (értsd: nem túl sok hely jut egy-egy étkezőnek, és a kabátfogasokkal is elég takarékosan bánnak; fő szempont ugye az asztalhelyek számának optimalizálása). Ez még éppen nem rontott semmit a vacsoraélményen. Személy- de talán fogásfüggő is, hogy egy kicsivel nagyobb adaggal még elégedettebb lettem volna:)
A JBP-konyha tehát tesztelten nagyon jó! Érték alapján legalábbis jelenleg ennél jobbat Szegeden nem tudnék. Kérdés, hogy ár-érték alapján nincs-e kedvezőbb választás itt (szerintem és nálam van, de ez aztán már végképp szubjektív). Köszönjük, jó volt, finom volt!
Váratlanul alakult, hogy a bull-ba megyünk. telefonon foglaltunk helyet, sikerült egyeztetni, mert sokan voltak. Az étlap jó - leírja mit tartalmaznak a fantázianevek. Drága, de nagyon ízletes és ötletes ételeket ettünk. A kiszolgálás gyors, nem tolakodó. A Tv-ket én minden étteremben fölöslegesnek tartom, tehát itt is, de szerencsére nem volt hangos.
Meglepetést vacsorát szerveztünk az egyik kedves barátunknak a John Bull Pub teraszán. A hely kiváló adottságokkal rendelkezik bármilyen alkalomra is foglal asztalt az ember. Mi 8 fővel voltunk különböző kérésekkel fordultunk a felszolgálókhoz, azonnal és nagyon készségesen segítettek az étel és ital választásban.
A kacsa comb fenséges volt és a Sauska rosé hozzá kiváló. A végére a meglepetés torta felszolgálása volt az est csúcsa. Mindenkinek ajánlani tudom a helyet! Fenséges ételek,bőséges ital választék, barátságos kedves hely.
Ez a hangulatos hely nagy kedvencünk. A férjemmel gyakran járunk ide! Az ételek nagyon finomak,a kiszolgálás gyors és gördülékeny! Az adagok mennyiségével is elégedett vagyok. A szakács nagyon jó, akik szeretik a steaket azoknak különösen ajánlom. Ajánlatos előre asztalt foglalni,főleg hétvégén,mert szinte mindig telt ház van! Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Először jártam ebben az étteremben. Nagy társassággal érkeztünk, külön termet is kaptunk. Az ételek egyszerűen fantasztikusak, a leves hát mit mondjak? Mennyei volt. A főétel után annyira szerettem volna desszertet enni, de olyan bőséges volt az adag, hogy nem ment :) :) :) A felszolgálók kedvesek, segítőkészek, udvariasak. Nagyon szuper volt minden, köszönjük! ! !
Már megérkezésünkkor levett a lábáról az étterem hangulata, nagyon angolos az egész. Nagy csapattal voltam, de mindannyian tapasztaltuk, hogy az ételek jó minőségű alapanyagokból készülnek hozzáértéssel. Profi a kiszolgálás és nagyon kedvesek a pincérek is. Összességében nincs olyan dolog, amivel ne lettünk volna maximálisan elégedettek, csak ajánlani tudom ;)
Ha lehetőségem van romantikus vacsorára a párommal, egy ideig a Gőry volt a cél, de arról leszoktunk, ez az új kedvenc. Nagy szerencsénk volt, mert péntek este foglalás nélkül estünk be, és még két asztal közül választhattunk is, de tényleg nagy a forgalom, jobb foglalni előre. Profi és udvarias a kiszolgálás, én egy remek koktélt is kóstoltam, a kaja isteni volt.
Ahogy előttem írta valaki, nekem is túlzás a sok kivetítő a sportközvetítéssel - értem én, hogy a pub fogalmához ez hozzátartozik, de az a helyzet, hogy szerintem se az árak se a választék nem pub-jellegű. Ez valahogy olyan kétértelművé teszi a hangulatot. Az én szememben ez egy profi belvárosi étterem.
Már többször jártam az étteremben, szeretem a hangulatát, főleg ha sikerül azokhoz az asztalokhoz foglalni, melyek a szélén vannak és kicsit szeparáltabbak. Mindig olajozottan történik minden, sohasem kellett sokat várni, és jó alapanyagokból, finoman elkészített ételeket kaptunk mindig. Ez az a hely, ahol az ember mer steaket is rendelni.
Az adagok mennyiségével is elégedett vagyok. Ami kicsit visszatetsző volt a legutóbbi két alkalommal, a stílus, ahogy például az ember tudtára adják, hogy foglalás nélkül péntek este nincs hely. Alapjáraton profi gyors és gördülékeny a kiszolgálás,kár hogy egy-egy hetyke vagy flegma megnyilvánulás ront ezen. Nem olcsó a hely, de ez érthető is, mert jó alapanyagokból dolgoznak. Legutóbb Big Ben steaket előtte libamájat ettem, mindkettő kitűnő volt. A pub hangulathoz hozzájárul a zene, a hangulatos berendezés és a szinte minden falon megtalálható / nekem ez már sok is / hatalmas tévé sportközvetítéssel. Mindenképpen érdemes foglalni, ha este vagy hétvégén szeretnénk menni.
Az egyik legjobb és leghangulatosabb étterem. Az ételek kifogásolhatatlanok. A felszolgálók figyelmesek. Viszont időben kell menni vagy foglaltatni kell asztalt, mert sokan vannak. Évek óta visszajárunk ide. A családunk egyik kedvenc szegedi étterme. Már kialakultak a kedvenc ételeink is. Gyerek barát. A mellékhelyiségek is tiszták. Mindenkinek csak ajánlani tudom! :)
Nagyon tetszik a hely angolosan pubos hangulata, nagyon finomak az ételek, jó a kiszolgálás, ugyan az ár a középkategóriánál jóval magasabb, ez teljesen érthető az étterem kinézete, a kiszolgálás és az ételek minőségének tekintetében, nagyon kényelmesek az ülőhelyek is, és a kerthelyiségben is volt szerencsém egyszer lenni, nagyon jó a hangulata nyárestéken. Egyszer mindenképpen érdemes ellátogatni!