Kiváló
2020. októberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2020. október 9.Ajánlom a helyet másoknak is!
Egyik szemem sír, a másik nevet. Ha három szemem lenne, kettő nevetne. Az egykori Palánk borozót nagyon kedveltem, de borbár, ami a helyén nyílt, az még inkább meggyőző.
Kárpátia borház néven a Kárpát medencében készített kiváló magyar borokat kóstolhatunk, kiváló borászoktól, pazar környezetben, nagyon kedves kiszolgálás mellett.
A palackos választék szaküzlethez méltó, emellett közel húsz bort mérnek ki, a Felvidéket Geönczeöl Attila valamint a Kasnyik pince képviseli, Délvidéket Maurer Oszkár, a tágan értelmezett Erdélyt az anyaországban 2018-ban az Év bortermelőjének választott Balla Géza és a Nachbil pincészet, Belső-Magyarországot pedig az Aegidius Egerből, Borbély Tamás Badacsonyból, a Szent Benedek Tokajból valamint a kiskőrösi Szentpéteri pince.
Erénye a borháznak, hogy a borkóstolást helyezi előtérbe, országos szinten kevés egység akad, ahol fél decire is kimérnek borokat, itt valamennyi bontott borból kínálnak kóstoló-adagot. Borkorcsolyaként Kárpátia tálat rendelhetünk, a kisebbik mindössze 990 forintba kerül, rajta szőlő, mandula, háromféle sajt, tepertős zsír és kenyér található.
Jómagam a fehérborokat kóstoltam végig – öt tételt –, a számla alig volt több, mint 1500 forint, a fél decis tételek ára 160 és 500 forint között mozog.
Csodás élmény volt a Kárpátia borház, meglátogatását javaslom mindenkinek, aki borszeretőként a Napfény Városába utazik.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Népszerű szállások a környéken
23.035 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
94.500 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
34.800 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel