Az asztalon élő növény, az egyik falon és a padlón a Dóm tervrajzai, a másik falat az egyház által is kultivált emberi erények latin feliratai díszítik. Az egyszerű, letisztult formavilágú, fehér hengert formázó világítótestek között akad egy üzenetértékű, articsóka (vagy komló? ) formájú is. 2021-ben beültünk egy italra, majd 2022 nyarán egy egész ebédet ettünk itt. Az étlapot a mediterrán, azon belül az olasz gasztronómia uralja, de kínálnak néhány nemzetközi, valamint jellegzetesen magyar fogást is. A rizottók, pasta-k, pizzák, talján hús- és halételek mellett a megjelenik többek között a pankó-morzsás süllőpofa, tabbouleh-val és aioli-val, a pack choi-jal kísért füstös kacsamell illetve a magyar oldalról a tiszai halászlé, túrós csuszával körített harcsapaprikás, a hagyományoknak megfelelően galuskával társított csirkepaprikás, illetve a márványsajtos burgonyapürével kínált cigánypecsenye. A Bortársaság által jegyzett borlap közel negyven tételt integrál a magyar élvonalból, ezek zömét kimérik decire is. A csepeli Rízmajer főzde két sörét tartják csapon, továbbá a búzasörüket palackban, néhány nagyipari tétel mellett. A Szegedhez közel eső két kiemelkedő főzde, a deszki Gong, valamint a Gyulai Pálinka Manufaktúra párlatainak tisztes választékából is csemegézhetünk. Indításképpen vegyes kencéket kértünk. A szépen tálalt padlizsán-, túró- és márványsajtkrém ízletes volt, sajnos gyengécske ipari kenyérből készült pirítóst adtak hozzá, mely egyáltalán nem illett az étterem színvonalához. Említettem is a kenyérproblémát a kezdettől ott dolgozó, rendkívül kedves, szívélyes felszolgálónak, nem volt vita köztünk, felelevenítettük, hogy a konyha-alapító séf, Berze Dániel helyben sütött anno kenyeret. Ettünk még kókusztejjel, zöldségekkel és lime-al készült ízletes ráklevest, a jól sikerült leves ízképéből egyedül a zöld koriander hiányzott. Kellemes meglepetés volt, hogy kérésére pillanatok alatt hoztak egy pont elegendő mennyiséget belőle. Megelégedésünkre szolgált a salátával és ügyesen elkészített avokádó-krokettel tálalt, bőrén sült süllő is, a friss ízhatású halat remekül hőkezelték, kívül kellemesen pörzses, belül szaftos volt. A meggymártással kínált mák-szuflé korrekt, élvezetes, még finomítható. A hidegen tálalt túrógombóc mellett az étlap által beígért passiógyümölcs coulis lehetett volna karakteresebb és nagyobb mennyiségű, de maga a vaníliás pankó-morzsával, liofolizált eperrel és málnával, valamint szárított ehető virágokkal tálalt főzésmentes gombóc kifejezetten jól sikerült.