Márpedig ők olyan erős párost képeznek, hogy a Kárpát medence bármelyik szegletébe elzarándokolnék megkóstolni aktuális kreációikat. A Kelesztő hangulatos, otthonos, meghitt hely, nemcsak reggeliző, hanem sütiző is. A bútorzatot, a dekorációt láthatólag nagy gonddal és szeretettel alakították ki. A falba épített mélyedésekben polcok, rajtuk könyvek, régi mérleg, teáskanna, parazsas vasaló, kerámiák. A bejárattól jobbra falfelirat: Kelj fel és járj a Kelesztőbe! . Megszívlelendő jótanács. Kínálnak többek között omletteket (kívánságra karamellizált bacon-nel, vagy kecskesajttal és szezonális zöldségekkel), Egg Benedictet, magyar reggelit (saját töltésű kolbász, császárhús, tükörtojás, bakonyi gomba, házi savanyúság, kovászos kenyér), tépett húsos kovászos toastot, sajttal, mustáros besamellel, kenceficéket és naponta változó ebédmenüt. Az ételek mellé ihatunk kávékat, frissen facsart narancslevet, pezsgőt, Lápastó gyümölcsleveket, házi szörpöket, prémium szénsavas üdítőket vagy kiemelkedő kézműves söröket a váli Uradalmi sörmanufaktúrától. Tartanak ötféle kiváló natúrbort is, a hajósi Sziegl, valamint a móri Csetvei pincétől, inkább szaküzleti, mint éttermi áron, ami egyébként sörárakra is áll. A kiszolgálás kedves, udvarias, szívélyes. Az aznapi menü elég lett volna a jóllakáshoz, de nem álltam meg, hogy meg ne kóstoljam a séfek által sajátkezűleg töltött kolbászokat is. A buggyantott tojással és roppanós levelekkel tálalt spenótleves mesteri volt, akárcsak a füstölt csirkemellel és (természetesen) római salátával készült, jól dresszingelt Cézár saláta. A menühöz tartozó Gerbeaud-átiratot Lehy Barbara, a cukrászati vonal felelőse jegyezte, izgalmas, érdekes rekonstrukciója volt az eredetinek. Az étlap leírja a lényeget, hadd idézzem: csoki sorbet, sárgabarack sorbet, lágy diós piskóta, csoki-dió crumble (mindehhez még a remek csokiganache-réteget tenném hozzá, ami a piskótát feldobta. )
A fermentált káposztával, wasabis házi majonézzel, szemes mustárral és szöregi kovászos kenyérrel tálalt kétféle (magyaros és távolkeleti) kolbász is műfajcsúcsra törő alkotásnak bizonyult. Mindehhez frissen facsart narancslevet és fügelevélszörpöt ittam, utóbbi egy eredeti ötlet izgalmas, szép és vibráló kivitelezése volt.