Gyenge 2015. decemberben, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2016. január 2.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Körülbelül 10 éve voltunk utoljára Szegeden, akkor is itt ettünk, idén jó emlékekkel mentünk be újra, hogy együnk egy finomat. Már a megérkezésünkkor kisebb probléma akadt, ugyanis hatan voltunk, így az egyetlen hatszemélyes asztalnál ülő szakács kelletlenül átengedte nekünk a helyét, ahol éppen evett. A kiválasztott ital mellé egy koszos poharat kaptam, amiből egyértelműen látszott, hogy előtte gyümölcslevet ittak.A felszolgáló kedves volt, bár nem mondhatnám szakembernek. Az ételek rendben voltak, picit kellemetlen volt, hogy a pult mellett ültünk, és hallottuk a felszolgálók egymás közötti hangos párbeszédét, mely nem feltétlenül tartozott ránk. Fizetés után kifele menet benéztem az ablakon, ahol a konyha volt, és azt láttam, hogy a felszolgálónk a kikészített egytálételekbe (ami szépen fel volt díszítve, így gondolom a vendégnek ment) nemes egyszerűséggel beleevett. Még szerencse hogy halászlevet ettünk, (abba talán nem kanalazott bele) nem tudom megyünk-e még oda valaha.
Csoporttal, időpontra érkeztünk, az ételek, italok is előre meg voltak rendelve. Ennek ellenére az italkiszolgásás (nagyrészt sör) kissé lassan ment, később az ételeknél ez már gördólékenyen ment. Az is lehet, hogy csak mi voltunk türelmetlenek, mert az építkezések miatt nem lehetett busszal...
Vasárnap kora délután tértünk be családostól, szerencsére gyorsan kaptunk asztalt annak ellenére, hogy előtte telefonon nem lehetett asztalt foglalni. Nagyon sokan voltak, a kiszolgáláson érződött is, elég nyögvenyelősen mentek a dolgok. A végül megkapott ételek finomak voltak, ár-érték arányban...
A Kiskőrössy halászcsárda hosszú ideje biztos pont a szegedi gasztronómiában. Jómagam a kilencvenes évek közepén jártam itt először, azóta nem sokat változott a kínálat. Az utóbbi években jelent meg egy két új fogás, ezek közül kettőt is megrendeltünk. A pankó morzsás harcsa remek volt, a pankó...