Jó 2013. októberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2014. október 12.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Kiskőrössy halászcsárda egy biztos pont Szegeden. Az elmúlt húsz évben tán tucatszor ettünk itt, vannak ételek, melyek stabilan jók és vannak, melyek kockázatosak. Mivel a ponty friss, ezt érdemes rendelni. Harcsát is, ott van pörgés. Viszont befürödtünk már csukával, békacombbal, amiből vélhetően ritkábban rendelnek, így tovább pihennek a mélyhűtőben. Nagyon finom a harcsapaprikás és a rántott haltej, korrekt a haltepertő és a halászlé. Érdekesség a harcsatatár, amit a Kádrá kori tatárbiszftek stílusában készítenek. Nem állom meg ugyanakkor, hogy manapság, amikor felértékelődik a megújulás, a szezonalitás, a regionalitás, ne jelezzem, hogy a Kiskőrössy az a hely, ahol akár egy évtized alatt sem változik az étlap, az ételek a lehető legegyszerűbbek, még a klasszikus Pethő-Venesz paradigmán belül sem próbálnak kicsit variálni.
Csoporttal, időpontra érkeztünk, az ételek, italok is előre meg voltak rendelve. Ennek ellenére az italkiszolgásás (nagyrészt sör) kissé lassan ment, később az ételeknél ez már gördólékenyen ment. Az is lehet, hogy csak mi voltunk türelmetlenek, mert az építkezések miatt nem lehetett busszal...
Vasárnap kora délután tértünk be családostól, szerencsére gyorsan kaptunk asztalt annak ellenére, hogy előtte telefonon nem lehetett asztalt foglalni. Nagyon sokan voltak, a kiszolgáláson érződött is, elég nyögvenyelősen mentek a dolgok. A végül megkapott ételek finomak voltak, ár-érték arányban...
A Kiskőrössy halászcsárda hosszú ideje biztos pont a szegedi gasztronómiában. Jómagam a kilencvenes évek közepén jártam itt először, azóta nem sokat változott a kínálat. Az utóbbi években jelent meg egy két új fogás, ezek közül kettőt is megrendeltünk. A pankó morzsás harcsa remek volt, a pankó...