A borkínálat nem meglepő módon impozáns: huszonkét figyelemre méltó, zömében magyar bort adnak kimérve s több, mint százat palackban. Nemcsak közismert tételekkel, hanem minőségorientált kispincék nedűivel is találkozhatunk náluk. A sör műfajában nem törekednek domborításra, az alkoholmenteseket nem számítva az Asahi tulajdonában levő sörgyárak termékeiből tartanak négyet. Rákérdeztem az ügyre, kiderült, hogy együttműködést terveznek a zsombói főzdével. A töményitalok között több prémium tételt is találunk. Az étlap bizalomgerjesztően rövid, kínálnak kétféle borkorcsolyás hidegtálat, két levest, öt főételt s egy desszertet, így két asztaltársammal közösen szinte végigettük az egész étlapot, kivételt csak a hideg tálak, a bélszínfogás és két további rizottó-variáns képezett. Az ízre és állagra egyaránt remek házi ravioli- és roppanós répaszalma-betéttel kínált gyöngytyúkleves mély ízű, szép színű, egyszóval kifogástalan. A kakukkfüves hagymaleves hozza azt, ami a műfajban benne van. A rizottó krémes, ízre is meggyőző, a szépen megpirított vargánya és shimej-gomba a tetején foglal helyet, parmezánchips, sarkantyúka-levél és mikro-zöldek társaságában. Élményszerű a csirkepaprikás: a vákuum alatt hőkezelt, zsályával töltött csirkére rápirítottak, kifejező ízű mártással, remek, könnyed tojásos galuskával, parmezán-ropogóssal, céklás gyöngyhagymával és tejfeles uborkasalátával tálalták. Jól sikerült a tejszínes spenótágyon tálalt, fűszeres morzsával fedett szaftos, friss szürkeharcsa is, amit fondant burgonyával körítettek. A szép roséra sütött sertésszüzet krémesített égetett zellerrel, sonkachips-szel, barnavajas karfiollal, karfiolpürével, mustármagkaviárral társították, majd ehető virágokkal díszítették. Estebédünket egy Rákóczi túrós átirattal zártuk, mely korrekt volt, a tojásfehérje-réteget habcsók helyettesítette, a sárgabarack nemcsak lekvárként, hanem égetett formában is helyet kapott a tányéron. A kiszolgálás kedves, udvarias, segítőkész, a húszas éveiben járó felszolgáló kommunikatív, stílusos, veszi a lapot, ha a vendég humorizál egy kicsit. Szegednek eddig két étterme jutott el az országos elismertségig: az Alabárdos és az Alkimista. Úgy vélem, a Spiccnek megvan az esélye arra, hogy felzárkózzon mögéjük s az étteremkalauzokban jegyzett hellyé váljon.