Mi is kipróbáltuk a szegedi óriáskereket, amely a főtéren, a város központjában található, de a város több pontjáról, már messziről is látszik. Családi jegyet váltottunk (1 felnőtt + 3 gyerek/ vagy 2 felnőtt +2 gyerek) 5800 Ft-ért, amiért 5 kört tehettünk meg. (1 felnőtt jegy 2000 Ft). Bár ha jól értettem, nem körre számolják a díjat, hanem időre.
Ha van új felszálló, akkor megállítja a kezelő a kereket, beszállnak és mehetünk tovább. Talán attól is függ a menetidő, hogy a kezelőnek milyen kedve van, mert a szállodában egy vendég azt mesélte, hogy ők csak 3 kört mentek. Budapesten már ültem ilyen szerkentyűn, és meg kell mondjam, az sokkal biztonságosabb, zártabb konstrukció, gyakorlatilag egy üvegkalitka. Ez a szegedi viszont teljesen nyitott, ami egy kicsit para 33 méter magasan. Szóval tériszonyosoknak semmiképpen nem ajánlanám. Érdemes a nálunk lévő eszközökre, fényképezőgépre, telefonra is vigyázni, mert a fotózás közben könnyen ki lehet ejteni. Összességében nekem tetszett, jól látni az egész várost, szép a panoráma tiszta időben. Szeles, esős időben nem működik.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 1 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.