2017. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2017. szeptember 20.Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Miért 67? A válaszra könnyen rá lehet jönni, a tulajdonos 1967-ben született, de nemcsak ő, hanem több barátja is, akikkel közösen megálmodták és létrehozták ezt a fine dining éttermet Székesfehérvár belvárosában egy szépen felújított régi ház földszintjén. Csendes, macsaköves utca, zöld kapu.
Belépve nekem a hely hangulatáról és belső kialakításáról a budai Arany Kaviár ugrott be, bár ott sokkal több volt az arany. De a 67 is nagyon elegáns, nekem egy kicsit feszélyező, kardot nyelős, nem az a hely, ahol felszabadultan tudnék szórakozni. gyönyörűen megterített asztalok, dizájnos egyedi kárpit a székeken. Az is fokozta ezt a hűvös hatást, hogy szinte teljesen üres volt, csupán egy asztalnál ült egy pár. Este vagy hétvégén gondolom, nagyobb a pörgés, bár a 67 árfekvése egyfajta automatikus szűrőként működik.
Az árak átlag felettiek, fehérvári viszonylatban nyugodtan nevezhetjük drágának is. A levesek és a desszertek 1300-1800 Ft között, előételek, saláták, desszertek 3000 Ft környékén, főételek 3600 Ft-tól majdnem a csillagos égig (a 220 g-os Pérmium USA Omaha Nebraska bélszín steak 14990 Ft-ba került).
Nem tartozom azok közé, akik egy nap 2x is tudnak ebédelni, így itt csak desszertet kértem, az Eszterházy torta-törökméz-diótorta kerációt (1400 Ft). Gyönyörűen megkomponált tányér, ahol minden apró részlet a helyén van. Azt kell mondjam, hogy bár finom és kellemes volt, de nem tartozik életem meghatározó desszertjei közé.
Egyszer azért még szívesen visszatérnék ide végigenni egy ételsort. A pontozásnál számomra az összélmény nem volt 5 csillagos, de úgy gondolom, nem lenne fair lehúzni, mert valóban realitás az 5 pont arra a színvonalra, amit a 67 nyújt.
Ételek / Italok:![]()
Még több kép (11 db)
67 Sigma Étterem további értékelései
2022.02.27családjával
![]()
Székesfehérvár legjobb éttermének van kikiáltva. Ha arrafelé kirándulunk, mi egy másik helyre szoktunk menni, de mivel (talán a Covid miatt) rég újult meg az étlapja, gondoltuk, kipróbálunk valami mást. Nem bántuk meg, de... Az ételek finomak, udvarias kiszolgálás, gusztusos tálalás. Hányszor...
2016.06.03a párjával
![]()
Ma este voltunk itt harmadszor és ismét tökéletes volt az élmény. Mindenkinek csak ajánlani tudom!
2016.03.19a párjával
![]()
Székesfehérvár belvárosának legszebb épületében egy csodálatos étterem. Sok étteremben jártunk de nekem még mindig a 67 a favorit. Emlékszem a mangalica szűz és az uborka saláta ízére. A Sauska pedig fenomenális volt, amit az étel mellé ajánlott a pincér.
Hotel Platán Székesfehérvár
82.000 Ft / 2 fő / 2 éjtől reggelivel