Kiváló 2022. augusztusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. augusztus 8.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A magyar sörfőzés minőségelvű megújulásának kezdetét az első kézműves sörfesztiválhoz, a 2010-ben megrendezett Főzdefeszthez szokták kötni. A kétezer tízes évek középére alakult ki az a tagoltság, amit a témát mindeddig a legrészletesebben bemutató, Bihari Zoltán által jegyzett Miénk ez a sör című kiadvány is követ: a multinacionális gigacégek tulajdonába került egykori sörgyáraink mellett vannak a hagyományos vonalat képviselő magyar kisüzemi főzdék, apátsági főzdék és kraft főzdék. Utóbbiak képviselik a legmagasabb minőséget, az állandó kísérletezést, kreativitást, vibrációt és izgalmat. Székesfehérváron a város szívében működő Beeráló, ahová tavaly augusztusban két ízben is betértem, tartja nagy számban e főzdék söreit. A beltér nem változott, hangulatos, igényes. A dekoráció megnyerő, egyedi látványosságot jelentő korsószéfet is működtetnek a törzsvendégek számára. A belső udvarban kellemes teraszt alakítottak ki. Mind a nyolc sörcsapon kiemelkedő minőségű sör folyik, odafigyelnek az újdonságokra, rajta tartják ujjukat a magyar sörvilág ütőerén. Több, mint félszáz prémium dobozos és üveges sörből is válogathatunk. Mi Brew Your Mind söröket ittunk, kedvencünk a NEIPA irányzat, s annak az említett szekszárdi főzde a legnagyobb belsőmagyarországi mestere.
Székesfehérvár belvárosában az egyik csendes macskaköves mellékutcában (nyugis, sétálós kis utca, autós forgalom minimális, talán csak engedéllyel lehet ide behajtani) működő kézműves söröző, talán ez a legszínvonalasabb a városban. 16 sörcsapon kínálnak kézműves söröket. A további dobozos és...
A Beeralóban tett, két évvel ezelőtti látogatásom óta a hely nem sokat változott, persze ezt nem is vártam el, sőt. A választék nyilván igen, hisz itt rajta tartják ujjukat a magyar minőségi sörvilág ütőerén. Mi ittunk egy pohár Ugar Strohmant, egy pohár Reketye 99 Hopsot, mindkettő csúcs volt,...
Egy söröző egy forgalmas helyen sikeresélyes vállalkozás. Mind a magyar közönség, mind a turisták hatalmas mennyiséget fogyasztanak éves szinten a nagyipari sörökből, amin az alacsony elállítási és beszerzési költségeknek köszönhetően komoly haszon van, ellentétben a csúcssörökkel, melyeket...