Tipikus albán pékség a vasútállomás közelében saroképületben. Nem is tudom megmondani, hány ilyen albán pékség nyitott meg Székesfehérváron (is), miközben 20 évvel ezelőtt még azt sem tudtuk, hogy ilyesmi létezik, egy speciális kaszt a pékségeken belül, de eléggé leuralták a piacot.
Dafina néven futóból - népszerű albán női név, egyébként borostyánt jelent, ha jól emlékszem (vagy babért? ) - több is akad a városban, sőt a pékségek mellett egy kebabos büfé is működik szintén Dafina név alatt. Esélyes, hogy közös a tulajdonosa. A kínálatról nem tudok semmi újszerűt elmondani, tényleg teljesen ugyanazokat találni itt is, mint a többi albán pékségben bárhol az országban. Kinézetre, ízre is egy az egyben, sőt belépve is ugyanaz a jellegzetes, de nem kifejezetten kellemes szag. Nem olyan ínycsiklandó friss vagy sülő kenyér illat, mint egy jóféle tradicionális vagy kézműves pékségben, ez valami más. A kiszolgáló hölgy nem tűnt albánnak, teljesen akcentusmentesen beszélt magyarul. Nem volt valami motivált. 200 Ft volt a sajtos perec, ami frissen fogyasztható, élvezeti értéke elhanyagolható. Lehet automata kávét is inni, ami olcsó, 300 Ft alatt.