Nem terveztük, csak a környéken sétálva kedvet kaptunk , hogy felkeressük ezt a hangulatos éttermet. Hát nem kellet volna. Több évtizedes étterembe járás során most előszór éreztem úgy, hogy az étel ehetetlen. Hárman ettünk levest, az egyévesnek csak másodikat kértünk.
Hagymaleves ok, kicsit állott öreg cipóban, az én csésze gulyásom a konzerv gulyásra emlékeztetett, paprikás lében két kocka hús, sárgarépa és néhány nagyobb galuska, szó nélkül megettem. A menyem májgombócos húslevest evett és finomnak találta. Másodiknak ketten is hortobágyi húsos palacsintát kértünk. Vizes mosogatószivacs állagú palacsintába töltött fött hagymakockák (húst egyáltalán nem találtunk benne) egy savanykás szósszal leöntve. Kritikánkra azt a választ kaptuk, hogy megkóstolták és nem romlott. Sajnos a menyem hala sem volt egy kiemelkedő gastronomi élmény, de a három darabból egy ehetö volt. Teljesen sótlan, valószínűleg mélyhűtötten olajba dobott, miután belül át sem melegedet. Arról hogy a fogasnak iszap íze volt nem ök tehetnek. . . A vacsora megkoronázása, ami végül arra ösztönzött hogy véleményemet megírjam nem az volt hogy nem kértek elnézést, mindent teljes áron számláztak, hanem az hogy a kisgyereknek kért kb. 1,5 dl csapvizet felszámlázták 200Ft-tal. Nem mondom hogy soha többé, mert a hely nekem tetszik, jó kezekben fantasztikus lehetne. Na majd akkor kap egy új esélyt.
Székesfehérvár talán legzöldebb részén, a Csónakázó-tó szigetén található a Placc Étterem tájba illeszkedő, nomád hangulatot árasztó nádfedeles csárda épülete, amelynek hófehér falai a túlpartról nézve is szinte világítottak. Az esti órákban jártunk erre, a kellemes nyáresti időre tekintettel a kerthelyiségben foglaltunk helyet.
Itt a bal oldalon hosszú egyszerű faasztalok találhatóak a tető alatt, míg a kert többi nyitott részén további kisebb asztalok találhatóak. A benti rész csárda hangulatú, van különterem és még felső szint is (legalábbis lépcső feljáró volt). Kiválóan alkalmas a helyszín csoportos találkozókra, nagycsaládos ünneplésekre, nagyobb összejövetelekre, értelemszerűen előzetes foglalással. A kertben kis játszóteret is kialakítottak, de a gyerekek a füves-bokros részen is tudnak futkározni, játszani, biztonságos - autómentes - körülmények között. Az étlap jellemzően magyaros konyhát visz, ismert, közkeletű ételeket kínálnak. Hétköznap 2 fogásos napi menü ajánlattal élnek, melynél 2 leves és 2 főétel közül lehet választani (1800 Ft/2 fogás). Kínálnak 2/4 személyes bőségtálakat is. A főételek hatalmas adagok, kiadósak, nem reformkonyha, nem update kaják. Az italkínálat alapvetően kommersz, nem a kézműves vonalon mozognak, de valószínűleg a tömegigény sem afelé tendál. Szicsek pálinkákat tartanak, melyek közül málnát és fekete ribizlit kóstoltunk (0,2 - 750 Ft/ 0,4 - 1500 Ft). Cseh Krusovice sört csapolnak (880 Ft/5 dl korsó), valamint Cappy eper gyümölcslevet ittunk (0,25 dl - 590 Ft / üveges). Kötelező szervizdíj nincs. A személyzet fiatalos, barátságos.
Bejelentkezés nélkül értünk az étteremhez szürkület előtt. Az étterem a csónakázó-tó partján van, sok szúnyogra számítottunk, de kellemes meglepetés volt ezek elmaradása. Kint foglaltunk helyet, a rendelés azonnali és gördülékeny volt. Több fős tálakat sikerült rendelnem a csapatnak, melyet nagy étvággyal fogyasztottak el.
Az ételek finomak voltak. Időközben mindenki távozott már, csak mi maradtunk, és az egyik felszolgáló úr jelenlétével jelezte fél 10 körül, hogy zárnának. Értettem a dolgot, fizetést jeleztem, ami annak ellenére kedvesen zajlott, hogy céges kártyával való fizetéskor elfelejtettem szólni, hogy a borravalót is számolja bele. Utólag nem sikerült megoldani, így szégyenben maradtam, de legközelebb pótolom. Összességében a megoldott est kellemes érzésével távoztam, mely alapján bátran merem a helyet másnak is ajánlani. Köszönöm utólag is, ha olvassák soraimat.
Legutóbb családommal voltam itt, a szülinapi vacsoránkat fogyasztottuk el. Már másodjára kerestük fel ezt az éttermet, tehát rossz nem lehet, ha mi valahova visszatérünk :) Az ételek kifogástalanok és az adag is megfelelő, a hely hangulata magáért beszél ahogy rajt fekszik a kis tavon.
Az étterem a fehérvári csónakázó tó partján található, van terasza, és egy stégen is lehet enni, ami belóg a víz fölé (bár ott, ha jól emlékszem, műanyag székek vannak). 2014-ben több alkalommal is voltunk az étteremben, mindig hozta a szokásos színvonalat. A foci vb ideje alatt hatalmas kivetítőn néztük a meccseket, miközben étkeztünk.
Az étlapja kinek-kinek, van aki szereti a viccelődős ételmegnevezéseket. velünk mindig kedvesek voltak, ha sokan vannak, akkor esetleg akadozik a kiszolgálás, de elviselhető mértékben. Télen csak egyszer voltunk barátokkal. Mi lányok, akkor kicsit fáztunk.
Ma estére asztal foglalásunk volt az eddig jól bevált kellemesnek tűnő étterembe. Érkezéskor elmondták hogy előzetes asztalfoglalásom ellenére ők nem foglaltak asztalt üljünk ahova akarunk. Az kert helységben az asztalok morzsásak foltosak. A pincérnek ezt jelezve jött és letörölte.
Vacsora rendelésünket 1 óra várakozás után hozták hiányosan fel kellett hívni a figyelmüket hogy mást is rendeltünk a válasz jaaaa hozom. Semmi elnézést. Az eset folyamán üdítőt rendeltünk ami 40 perc alatt nem érkezett meg hozzá teszem nem hogy telt ház nem volt körülbelül két asztalnál voltak még vendégek és 3 pincér volt. 2 szer szóltunk hogy rendeltünk inni valót egyszer csak jött a pincér egy teljesen más innivalóval. Egyszer csak 20 : 30 körül lekapcsolták a zenét a fények nagy részét össze pakoltak mindent célozván hogy zárnának de a nyitva tartás szerint 23 :00 ig kellene lenniük. A csúcs Fizetnénk. A vég összeg 12. 800 . 14. 000 ft ot adtam majd fogta a pincér és elsétált. Utána szóltunk. Erre vissza néz jaaa adjak vissza ? ? ? ? Mondjuk hogy igen erre forgatja a szemét és vissza ad 13. 000 ft ból. Újra hátat fordít és elindul. Utána szóltunk hogy nem ennyi volt. Jaaaa jó, és oda vágott még egy ezrest. A maradék vacsorát elcsomagoltattuk arról már nem is beszélve hogy a salátát nem kaptuk meg.
A csónakázó tónál, egy félszigeten található hangulatos kis étterem akár egy randira vagy egy családi ebédre is megfelelő. Átutazóban többször jártunk itt, nem okozott csalódást egyik alkalommal sem. Az étlap változatos és egyedi az ételek finomak és változatossak. Bőségesek az adagok, ketten ettünk 1 adag levest+ 1-1 frissensültet, éhesek voltunk, de kifogott rajtunk.
Március végén jártunk az étteremben székesfehérvári átutazáskor. A hely rögtön megfogott, mivel a csónakázótó partján helyezkedik el. A panoráma lenyűgőző,a kiszolgálás gyors, az ételek nagyon finomak, az étlap egyedi és ötletes. Csak éhesen menjetek el, mert akkora adagot szolgálnak fel, hogy még a maradék elcsomagolva másnapi ebédre is elegendő:)Összegezve árérték arányban remek! Bátran ajánlom mindenkinek!
Udvarias kiszolgálás, az ételek finomak, és bőségesek. Az étlap nagyon ötletes, az ételek változatosak, mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. A környezet hangulatos. Az árak megfelelőek,nem drága. Nem egy puccos hely, de ajánlani tudom mindenkinek a egy baráti beszélgetéshez. Könnyen megközelíthető, közel van a parkoló. Biztos visszatérünk még.
Nagyon szép,hangulatos a hely. Nekem főleg a parkosítás,a virágok,és a pihenő részek tetszettek a legjobban. Tudom ajánlani az év minden szakában a látogatását. Télidőben vadkacsák úszkálnak a tó vízén,nagyon megkapó a látvány. Viszont a tó feletti hidacskára ráfér az újjítás,főleg a korlát kicserélésére. Kedves,udvarias a kiszolgálás,és az ételek minősége is megfelelő.