A Segafredo kávézó talán a legnépszerűbb az Alba Plázában, korrekt, árban is reális hely, bár szerintem a legjobb kávét nem itt kapni. Hagyományos, olaszos pörkölésű kávéjukat a tipikus szögletes márkázott csészében szolgálják fel, a kis csokikocka pedig nem csak a fotókon szerepel, hanem a valóságban is jár a kávé mellé.
Egy eszpresszó 360 Ft, a cappuccino 490 Ft, de persze vannak ennél extrább kávéféleségek is, ld. a kávélapon részletesen. A hűtőpultban 14 féle ízben árusítanak fagylaltot, sztracsatella, málna, diabetikus vanília, sárgabarck, eper mellett volt a borzasztó hupikék színű tényleg "Hupikék" névre hallgató fagylalt is (a rágógumi barátja. . . ) Érdekesség még, hogy a Frei kávézókban is kapható 5 kontinens süteményeit is árusítják, emlékeim szerint hasonló árfekvésben, mint ott, 1-1 szelet 490, illetve 590 Ft-ba kerül. A dekorációban karakteresen visszaköszön a Segafredo logó vörös-fekete színvilága. A fagyit a pultnál kell kérni, a kávét viszont lehet a bárpultnál, de az asztaloknál is van szervíz.
A Segafredo saját kávézóira Aradon és Temesváron figyeltem fel, mindkét városban működik legalább egy. A fehérváriba azért mentem be, mert sürgősen töltenem kellett a telefonom és ez itt lehetségesnek mutatkozott. Néztem a sütiket, elég ismerősök voltak, tisztáztuk a pultos kislánnyal, hogy ezek ugyanazok, mint amiket a Frei kávézóban is lehet látni.
Minőségük változó, ettem már a sorozatban nagyon jót, közepeset és gyengét egyaránt. A zimbabwei diózselés vadbarackos szeletet jobbacskának mondanám, de nem volt átütő, állagra sem, ízre meg túl édesnek találtam. Ittam egy limonádét is, nem volt rossz. Tisztes négy pont.
Vasarlas kozben az akksinkat gondoltuk itt feltolteni. A ket fiatal holgy toluk telhetoen teljesitettek munkakori kotelessegeiket. A cappucinom sajnos rettenetesen keseru volt, tejhab nem volt a tetejen. A kavemat evek ota cukor nelkul iszom, igy jobban erzem a kavek kozotti kulonbseget. Nem tennek ra penzt, hogy valoban minosegi kavebol keszult, amit adtak, a poharkrem sem bizonyult jo valasztasnak. Nem fogok visszaterni.
A bevásárlóközpontban középen - a lehető legjobb helyen található a Segafredo. Mióta nyitva áll a pláza mi mindig is leültünk ide egy kávéra, vagy egy kelyhes fagyira. Most novemberben is példás választékot nyújtottak fagyiból. A kávéjuk nagyon finom, a kiszolgáló személyzet kimondottan udvarias volt.